Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΤΡΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Δεκαπενταετία ίσως να πέρασε από τότε που επισκέφτηκα αποθήκη ηλεκτρικών ειδών στα Σωφράτικα, για ν’ αγοράσω φωτιστικά για το σπίτι μου.

Ο Αργιάν Πάνος τα προμηθεύεται ο ίδιος – όπως μου είπε – από την Κίνα.

Περίεργος για τη χώρα αυτή, τον ρώτησα να μου περιγράψει, με λίγες μόνο λέξεις, την οικονομική της ισχύ.

«Έφτασα νύχτα στη Σαγκάη – μου λέει – και διανυκτέρευσα στον δέκατο έβδομο όροφο ενός πολυτελέστατου ξενοδοχείου. Το πρωί, μόλις ξύπνησα κι άνοιξα το παράθυρο, για να αεριστεί ο χώρος, είδα να περνάει μπροστά στα μάτια μου, με μεγάλη ταχύτητα, ένα τρένο».

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ <br><br> ΕΝΑΕΡΙΟ ΤΡΕΝΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
Το εναέριο τρένο

Δεν είπε τίποτε άλλο ο Αριάν, αλλά κι εγώ, εντελώς σαστισμένος από το γεγονός που άκουσα, σιώπησα.

Έμεινα στο αίνιγμα.

Έκλεισε τότε, σε αυτό το σημείο η συζήτηση με τον Αριάν, για να συνεχιστεί αυτές τις μέρες, στην Αθήνα, με ένα ανοικτόμυαλο, σβέλτο κορίτσι μας, που έχει τη μητέρα της, τη Βιολέτα Ζντάβου Νάσε, από τη Δερβιτσάνη.

Τρένο μεσολαβεί στο διάλογό μας ξανά, που τώρα, όμως, τρέχει περισσότερο, με μεγαλύτερη ταχύτητα, για να προλάβει να ενώσει απόμακρες χώρες και ηπείρους σε χρόνο ρεκόρ.

Να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στη συνεργασία του, ακίνδυνα και αρκετά οικονομικά.

Στα σχέδια του μέλλοντος, που ακόμα δεν τα έχει αντιληφθεί ο απλός ανθρώπινος νους, σε χειροπιαστό πρόγραμμα Πολυεθνικής Εταιρείας, που προσπαθεί να θέσει σε λειτουργία το εναέριο τρένο, συμμετέχει ενεργά, αρκετό καιρό τώρα και η Αλεξάνδρα ΝΑΣΕ.

Το κορίτσι αυτό, διοργανώνει με την ομάδα στην οποία συμμετέχει, σεμινάρια, μιλάει σε κόσμο, εμπνέει εμπιστοσύνη, ώστε να γίνουμε επενδυτές στο όραμα του μέλλοντος κι εμείς.

Όλοι μας!

Γιώργος Μύτιλης