Με το «φως» του Κόμματος

Με το «φως» του Κόμματος

Ενώ, πέφτει από την κακοκαιρία μεταλλική ηλεκτρική κολόνα υψηλής τάσης στον κάμπο της Δρόπολης και όλη η περιοχή, για τρίτη μέρα σήμερα δεν έχει φως, έρχεται στο νου μας ένα περιστατικό από την άλλη εποχή:

Ειδικός, που παρατηρούσε ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα, διακόπτονταν συνέχεια το ηλεκτρικό ρεύμα σε γειτονιά, πρότεινε σε σύσκεψη να αντικατασταθούν μερικές ξύλινες κολόνες ή καλύτερα να ανακαινισθεί ολόκληρο το ηλεκτρικό δίκτυο, για να αποφευχθούν οι βλάβες και να αποφευχθεί το σκοτάδι.

Φανατικός κομμουνιστής που έστεκε πλάι του, πειράχτηκε από τη λέξη «σκοτάδι»:

Τι σκοτάδι λες (;) – του απευθύνεται. – Μα, δε σκέπτεσαι καθόλου το δυνατό, παντοτινό φως του Κόμματός μας, που εξοντώνει κάθε σκοτάδι;!

Η τανάλια του απάνθρωπου συστήματος, που ήταν έτοιμη να σφίξει, σε λίγο να πάρει την ψυχή του ειδικού. Τη γλίτωσε τζάμπα.

Άλλη σκέψη, την αποτυπώνουμε και αυτή, που έχει μάλιστα προτεραιότητα:

Με την κομματική νοοτροπία του χθες, του πρώην συστήματος, κατά περίεργο τρόπο, λειτουργούν και σήμερα, λόγω συμφερόντων ή και φοβίας, τα ιθύνοντα στελέχη μας. Δεν αντιστέκονται, δεν διεκδικούν στην Αλβανία τα αυτονόητα – εμείς ως καλοπληρωτές, δικαιούμαστε πρώτοι και περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή, ηλεκτρική ενέργεια – συμβιβάζονται με την κυβέρνηση. Αρκούνται με τη διαφήμιση, σε καθημερινή βάση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ψευδαίσθηση ότι εκτελούν έργο, κάνοντας απλά το καθήκον τους, για το οποίο και ανταμείβονται.    

Σχετικά άρθρα: