Έκκληση Καχριμάνη για περιορισμό μετακινήσεων και τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Έκκληση Καχριμάνη για περιορισμό μετακινήσεων και τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Ανδριάνα Σολδάτου, Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr

Έκκληση στους διαμένοντες στην Ήπειρο και ειδικά σε όσους πρόκειται να επισκεφθούν περιοχές της κατά την εορταστική περίοδο, να τηρήσουν σχολαστικά τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

«Παρακαλώ, τον καθένα να σεβαστεί πρώτα τον εαυτό του και μετά τους γύρους του και ειδικά τα ευπαθή άτομα και την οικογένειά του», υπογράμμισε.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ανησυχία του για μετακινήσεις από άλλες περιοχές, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν ζητήματα, λέγοντας: «ενώ πάμε άριστα στην Ήπειρο, τώρα που άρχισε και έρχεται κόσμος από Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α., μπορεί να προκληθούν προβλήματα. Δεν μπορεί αυτό που έχουμε καταφέρει από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα στην Ήπειρο να το τινάξουμε στον αέρα».

Αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης και στις μετακινήσεις Ομογενών προς την Αλβανία: «Για μένα- είπε- υπάρχει σοβαρό θέμα, αφού απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, να έρχονται τώρα από την Αθήνα και να περνάνε στη Βόρειο Ήπειρο. Εγώ είμαι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν μπορεί σε ένα χώρο, τόσο επιβαρυμένο (επιδημιολογικά) να περνάει τόσος μεγάλος αριθμός κόσμου και αύριο να γυρίσουν ξανά για να πάνε στον τόπο που εργάζονται και διαμένουν. Θα δημιουργηθεί τεράστιο θέμα».

Καταληκτικά ζήτησε να αποφευχθούν αυτές οι διαδρομές, γιατί όπως επεσήμανε: «είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο καθένας πρέπει να το καταλάβει. Όλοι πρέπει να προσέχουμε γιατί οι καταστάσεις στην περιοχή μας δεν διέφεραν από τη γειτονική Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη κ.α. που σήμερα είναι σε καθολικό Lockdown».

Πηγή: mypreveza.gr

Σχετικά άρθρα: