Επίσκεψη του Αμερικανού γερουσιαστή στην αεροπορική βάση της Κουτσόβα

Επίσκεψη του Αμερικανού γερουσιαστή στην αεροπορική βάση της Κουτσόβα

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, Ο Στιβ Νταίινς, κατά την επίσκεψή του στην Αλβανία, εκτός από συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του αλβανικού κράτους, επισκέφθηκε και την αεροπορική βάση της Κουτσόβα.

Ο Νταίινς επιβεβαίωσε την αμυντική συνεργασία ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και την υποστήριξη των ΗΠΑ για την κυβερνοασφάλεια της Αλβανίας.

Με τον αρχηγό του επιτελείου, ταξίαρχο Άρμπεν Κίντζι, ο γερουσιαστής Νταίινς επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Κουτσόβα, όπου η Αλβανία και το ΝΑΤΟ αναβαθμίζουν τις εγκαταστάσεις για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.


Ο γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Μοντάνα Στιβ Νταίινς επισκέπτεται την Αλβανία αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο μιας περιφερειακής περιοδείας που εστιάζεται στη σταθερότητα, την ενεργειακή ασφάλεια και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. Χθες το απόγευμα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι.

«Ο γερουσιαστής Νταίινς άδραξε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί την ιστορική πόλη του Μπερατιού, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO», ανακοίνωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Τον Αύγουστο του 2018 ανακοινώθηκε ότι το ΝΑΤΟ θα κατασκευάσει αεροπορική βάση στην Κουτσόβα, στην παλιά αεροπορική βάση, όπου ήδη σταθμεύουν πολεμικά αεροσκάφη. Η αεροπορική βάση της Κουτσόβα θα γίνει η πρώτη βάση του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια. Μόνο η αρχική επένδυση ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικά άρθρα: