Επιστρέφει από το Κόσοβο η εφεδρική τουρκική μονάδα καταδρομέων

Επιστρέφει από το Κόσοβο η εφεδρική τουρκική μονάδα καταδρομέων

Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο τον Ιούνιο, επιστρέφει στην Τουρκία η εφεδρική μονάδα του τάγματος καταδρομών της 65ης Διοίκησης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Κιρκλαρέλι, που μετέβη στη χώρα μετά από αίτημα της Διοίκησης Μικτής Δύναμης του ΝΑΤΟ, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα. 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΑ) αναφέρεται ότι η μονάδα θα ολοκληρώσει τις μετακινήσεις της σήμερα και αύριο.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) ανακοίνωσε ότι μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, η εφεδρική μονάδα, η οποία αναπτύχθηκε στο Κοσσυφοπέδιο κατόπιν αιτήματος του ΝΑΤΟ και συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση της ειρήνης στη χώρα, θα επιστρέψει στην πατρίδα της μέχρι αύριο.

Σε γραπτή δήλωση από το MSB, η Τουρκία συνεχίζει να συμβάλλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα στο πλαίσιο των διμερών της σχέσεων με τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. ΟΑΣΕ). Αναφέρθηκε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπου εντοπίζονται (οθωμανικές) πολιτιστικές αξίες.

Σχετικά άρθρα: