Επιστρέφοντας από την Ελλάδα ανακαλύπτει ότι του έχει «κλαπεί» το αγρόκτημα

Επιστρέφοντας από την Ελλάδα ανακαλύπτει ότι του έχει «κλαπεί» το αγρόκτημα

ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Καταγγελία πολίτη του Πικέρασι στη Χειμάρα, ο οποίος έχει πρόβλημα ιδιοκτησίας, του έχει αρπαχθεί γης, έφτασε σε σύνταξη εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού.

Πρόκειται για τον πολίτη Petrit Lulo, ο οποίος μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα ανακάλυψε ότι η γη του έχει καταληφθεί και περικυκλωθεί με φράχτη από τον γείτονά του. Ο Πετρίτ Λούλο, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, είναι ιδιοκτήτης οικοπέδου 300 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει επίσης 2 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα αγρόκτημα.

Η Μονάδα του Λουκόβου δέχτηκε να περικυκλώσει την περιουσία του, αλλά η τοπική αστυνομία, δεν του το επιτρέπει.

Κάτοχος της περιουσίας του Πετρίτ Λούλο είναι ο Εντουάρ Βελίου, πρώην μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσφατα εργαζόμενος στο ΙΚΜΤ του Δήμου Χιμάρας.

«Κατάγομε από την Πρεμετή κι είμαι εδώ στο Πικέρασι από τη δεκαετία του 1990, δουλεύαμε στο αγρόκτημα, ασχοληθήκαμε με τη γη εδώ. Είχα σπίτι εδώ. Είναι 300 μ2 γης και 2 χιλιάδες μ2 αγρόκτημα. Για αυτή τη γη διαθέτω επίσημα έγγραφα. Το σπίτι έπεσε, η χώρα κατέρρευσε, ο κύριος Εντουάρ Βέλιου έφτασε ως εδώ. Μου είπαν ότι έχουν περάσει 2 μήνες από τότε που ξεκίνησε να εργάζεται στο ΙΚΜΤ του Δήμου Χιμάρας. Όταν το έκανε αυτό ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το βρήκε κενό από τότε που ήμασταν στην Ελλάδα. Πήγα στο δήμο, πήρα άδεια να περικυκλώσω το χώρο. Τότε ήρθε πάλι ο κύριος και με διέκοψε. Διαμαρτυρηθήκαμε στην αστυνομία της Χιμάρας, έρχεται ο επιθεωρητής της περιοχής, ο Φάτος Τσέλα και λέει ότι αναστέλλονται οι εργασίες για 48 ώρες για λόγους εγγράφων», δηλώνει ο καταγγέλλων Petrit Lulo.

Μετά την άφιξη της εκπομπής, ο καταγγέλλων λέει ότι η αστυνομία του επέτρεψε να περικυκλώσει ξανά το ακίνητο, αλλά τον ανέστειλε ξανά.

Η δημοσιογράφος, Odeta Gjevori, αντιμετώπισε επί τόπου τον αστυνομικό Fatos Çela και έναν δημοτικό αστυνομικό, που ζήτησαν την αναστολή της πολιορκίας της περιουσίας του Petrit Lulo.

Ενώ τον καταπατητή της γης του Λούλου, Έντουαρντ Βέλιου, εδώ και 6 χρόνια δεν τον εμπόδισαν, ούτε γκρέμισαν τον φράχτη με τον οποίο περικύκλωσε τον ιδιωτικό χώρο του άλλου.

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: