«Επίθεση» από τον Έντι Ράμα καταγγέλλει η Νίνα Κασιμάτη – Η προσβλητική απάντηση και οι ύμνοι για την Τουρκία

«Επίθεση» από τον Έντι Ράμα καταγγέλλει η Νίνα Κασιμάτη – Η προσβλητική απάντηση και οι ύμνοι για την Τουρκία

Λεκτική επίθεση από τον Έντι Ράμα καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη.

Όπως ανήρτησε στο facebook, η Νίνα Κασιμάτη έκανε ερώτηση προς τον Έντι Ράμα στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τις σχέσεις της Αλβανίας με την Τουρκία.

Αυτό που εξέλαβε ως απάντηση ήταν μια υποτιμητική και προκλητική αντιμετώπιση του Έντι Ράμα καθώς και έναν «ύμνο» προς την Τουρκία.

Η στάση του μάλιστα έκανε όλους τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων να αντιδράσουν και να μην παραστούν στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

«Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα μου έκανε έντονη λεκτική επίθεση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης, επειδή ως κοιν. εκπρόσωπος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Συνέλευση τον ρώτησα επίσημα πώς συμβαδίζει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. με τη στρατηγική σχέση που συνεχώς εμβαθύνει με το κράτος – παραβάτη Τουρκία, δεδομένης της στήριξης που απολαμβάνει η πρώτη από τις χώρες της περιοχής που σέβονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο, αλλά υφίστανται την επιθετικότητα της Τουρκίας» υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η προσβλητική απάντηση του κ. Ράμα «στην κυρία» «την Ελληνίδα» παράλληλα με έναν πολιτικό ύμνο προς στην Τουρκία, καθώς και η συνολικά προκλητική στάση του, που δεν έχει προηγούμενο στο Στρασβούργο, προκάλεσε την αντίδραση των επικεφαλής όλων των πολιτικών ομάδων, οι οποίοι και αποφάσισαν ομόφωνα σε ένδειξη απαρέσκειας να μην παραστούν στο επίσημο δείπνο που θα τους παρέθετε απόψε εδώ ο Αλβανός πρωθυπουργός».

311503953_3230204597240801_2905656163047808537_n

newsit.gr

Σχετικά άρθρα: