Επιβραβεύονται οι καλύτερες επιδόσεις των μαθητών της ΕΕΜ

Επιβραβεύονται οι καλύτερες επιδόσεις των μαθητών της ΕΕΜ

Του Ζήσου ΛΟΥΤΣΗ

Διευθυντής του Γραφείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φοινίκης – Δερόπολης

Στη ζεστή αγκαλιά της “Εστίας Δερόπολης” ήταν απόψε οι αριστούχοι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από τους δήμους Δερόπολης, Φοινικαίων, Αγίων Σαράντα, Αργυροκάστρου και Δελβίνου.

Την αίγλη αυτή ένιωσαν και οι μαθητές του Ομήρου Χιμάρας, που είχαν τιμητική θέση σε αυτή την αγκαλιά. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε δειλά πριν ένα χρόνο με τα σχολεία της Δερόπολης και καθιερώνεται πλέον ως θεσμός υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου και τη συνεργασία του Γραφείου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φοινίκης – Δερόπολης και τη στήριξη των Δήμων Φοινικαίων και Δερόπολης.

448018896780

Επιβραβεύονται οι καλύτερες επιδόσεις των μαθητών, αλλά πάνω από όλα επαναπροσδιορίζεται η εκτίμηση προς τη δημόσια εκπαίδευση, που κατά κανόνα είναι υποχρέωση της πολιτείας δυνάμει των ευρωπαϊκών και διεθνών διατάξεων για τις εθνικές μειονότητες, αλλά και κοινό έργο εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητικής κοινότητας και κοινωνίας των πολιτών.

447965318

Στο πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο η “Εστία Δερόπολης” ενέταξε ως προτεραιότητα τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, εμπνέοντας αισιοδοξία σε όσους τελούν αυτή την ευγενική αποστολή υπό τις σημερινές αντίξοες συνθήκες.

Η δημόσια παιδεία είναι η ταυτότητά μας και πρέπει να την προστατέψουμε!

Ευχαριστούμε την Όλγα, την Ευγενία και όλες τις κυρίες της “Εστίας Δερόπολης”, που εκτιμούν καθώς πρέπει το έργο των ακούραστων μας εκπαιδευτικών, την φιλοδοξία των γονέων να επενδύσουν στη σωστή μόρφωση των παιδιών τους στη μητρική γλώσσα!

Σχετικά άρθρα: