Εξαφάνιση Michael Mosley στη Σύμη – Σ.Μπαλάσκας: «Εγκληματική ενέργεια, δεύτερος Λιαντίνης ή τραυματισμός;»

Εξαφάνιση Michael Mosley στη Σύμη – Σ.Μπαλάσκας: «Εγκληματική ενέργεια, δεύτερος Λιαντίνης ή τραυματισμός;»

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, το πρωί του Σαββάτου (8/6), μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την εξαφάνιση του γνωστού βρετανού παρουσιαστή του BBC, Michael Mosley, ο οποίος είχε πάει για μπάνιο σε παραλία του νησιού και κατά την επιστροφή του στο σπίτι, χάθηκε.

«Δεν αποκλείεται ούτε η εγκληματική ενέργεια, ούτε τα άλλα σενάρια που αναδύονται πλέον από αυτή την υπόθεση. Όπως για παράδειγμα να έχουμε έναν δεύτερο Λιαντίνη.

Είτε να το ήθελε μόνος του είτε να τον παρέλαβε κάποιο μέσο με δική του ενδεχομένως θέληση και να έφυγε από το νησί ή να τον έχουν εξαφανίσει. Μπορεί επίσης να βρίσκεται φωλιασμένος κάπου και να έχει τραυματιστεί ή να έπαθε κάποιο εγκεφαλικό ή “καρδιά”.

Έτσι, με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν είναι δύσκολο να ζει, πρέπει να το πούμε και αυτό», τόνισε ο Σ.Μπαλάσκας.

Οι έρευνες στρέφονται σε μια περιοχή εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες ερευνώμενες, στην οποία μάλιστα οι αρχές μέχρι και την Παρασκευή δεν είχαν ψάξει καθόλου, όπως τουλάχιστον δήλωσαν ο αντιδήμαρχος του νησιού Νικήτας Γρύλλης και ο προϊστάμενος Δωδεκανήσου της υπηρεσίας «Silver Alert» Μανώλης Τσιμπούκας, μιλώντας στη Φαίη Μαυραγάνη και την εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1.

Ο κ. Γρύλλης τόνισε ότι την Παρασκευή οι αρχές απέκτησαν πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό καμερών το οποίο έδειχνε καθαρά τον δημοσιογράφο να κατευθύνεται προς ένα μονοπάτι πλησίον της περιοχής Πέδι, το οποίο οδηγεί σε βουνό της περιοχής. Έτσι, οι έρευνες στράφηκαν πλέον αποκλειστικά προς το βουνό.

«Πιστεύω ότι σήμερα θα έχουμε αποτέλεσμα», εκτίμησε ο κ. Γρύλλης και τόνισε:

«Πρόκειται για ένα βουνό με ιδιαίτερα σύνθετη μορφολογία και δύσβατα σημεία. Περιλαμβάνει ένα μονοπάτι το οποίο οδηγεί στην Αρχαία Μαρίνα και ένα ακόμα το οποίο οδηγεί στην κορυφή του».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιμπούκας σημείωσε:

«Μέχρι χθες δυστυχώς πηγαίναμε στα τυφλά. Από χθες προσανατολιστήκαμε σε μια κατεύθυνση την οποία δεν υπολογίζαμε από την αρχή, διότι δεν είχαμε στοιχεία που να μας οδηγούν σε αυτή.

Από χθες οι έρευνες έλαβαν πολύ εντατικό χαρακτήρα. 23 άτομα επιχείρησαν την Παρασκευή στο βουνό και σήμερα Σάββατο διεξάγεται 2η επιχείρηση. Πέραν των πεζών, επιχειρούν επίσης και drones.

Πρόκειται για μια περίεργη περιοχή, για ένα βουνό με πολλά “τυφλά” και επικίνδυνα σημεία, τα οποία πρέπει να “χτενιστούν” μέτρο προς μέτρο. Επιχείρησα προ καιρού να ανέβω το συγκεκριμένο βουνό και σας λέω ότι είναι πάρα πολύ δύσβατο και πάρα πολύ επικίνδυνο».

pronews.gr

Σχετικά άρθρα: