Φατός Λουμπόνια: «Οι δήμοι – όμηροι από εγκληματικές ομάδες – πρέπει να διαλύονται»

Φατός Λουμπόνια: «Οι δήμοι – όμηροι από εγκληματικές ομάδες – πρέπει να διαλύονται»

Ο κοινά αποδεκτός πολιτικός αναλυτής Φάτος Λουμπόνια, σχολίασε πρόσφατα σε αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό την πολιτική κατάσταση στη Χειμάρρα.

Τόνισε ότι οι δήμοι που έχουν γίνει όμηροι από εγκληματικές ομάδες πρέπει να διαλύονται (να συγχωνεύονται).

Πρόσθεσε ότι η Μπλερίνα Μπάλα εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας, καθώς ήταν η αντικαταστάτρια του Γκόρο και ως εκ τούτου, με αυτήν ως επικεφαλής του δήμου, η πλειοψηφία έχει τη δυνατότητα «να μην ανοίξει τα χαρτιά (της διαπλοκής)» στη Χειμάρρα.

«Δεν είναι ηθικά σωστό να επιλέγεις την Μπλερίνα Μπάλα. Η επιλογή της είναι ηθικά άδικη, γιατί την επέλεξε ο Γκέργκι Γκόρο.

»Στην Ιταλία υπάρχει νόμος, ότι αν υποψιαστεί ότι ο δήμος λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση, διαλύεται. Τοποθετήθηκε η κυρία αυτή για να μην αποκαλυφθούν τα χαρτιά τους. Πρόκειται για τη συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα.

Έγινε σύστημα στην Αλβανία οι δήμοι να λειτουργούν ως εγκληματικές οργανώσεις, να ληστεύουν γη και να συνεργάζονται με το οργανωμένο έγκλημα, και όλοι μας στηριζόμαστε από αυτά τα χρήματα. Οι δήμοι που έχουν αιχμαλωτιστεί από το έγκλημα πρέπει να συγχωνεύονται», δήλωσε ο Λουμπόνια.

Σχετικά άρθρα: