Φίτσο και Ραϊσί «κόκκινο πανί» για τις δυτικές κυβερνήσεις

Φίτσο και Ραϊσί «κόκκινο πανί» για τις δυτικές κυβερνήσεις

Οι περιπτώσεις, του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρ.Φίτσο, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς στην κοιλιά από κάποιον που διαφωνούσε «πολιτικά μαζί του» και του Ιρανού προέδρου Ε.Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε στην συντριβή του ελικοπτέρου του στο βορειοδυτικό Ιράν, δημιουργούν ερωτήματα αλλά και υποψίες ότι με κάποιο τρόπο μπορεί να συνδέονται.

Βασικά η εύλογη απορία που δημιουργείται είναι στο εάν υπάρχει κάποιο είδος επιχείρησης εκκαθάρισης «διαφωνούντων» και αντιπάλων από τις δυτικές υπηρεσίες.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποδειχτεί, αλλά το τάιμινγκ προκαλεί εντύπωση, αλλά και το γεγονός ότι ανάμεσα στους δύο ηγέτες υπάρχουν κάποια κοινά σημεία.

Και οι δύο είχαν πατριωτικό προσανατολισμό, δηλαδή ήταν άνθρωποι οι οποίοι έθεταν το συμφέρον της χώρας τους, όπως το αντιλαμβάνονται, πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Τέτοιου είδους ηγέτες δεν είναι αρεστοί στην Δύση, γιατί θέλουν ανθρώπους οι οποίοι να συμβιβάζονται και να εξυπηρετούν μία διεθνιστική ατζέντα.

Κάποιος που εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα, δεν θα εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της ΕΕ (Γερμανίας και Γαλλίας δηλαδή) και της συλλογικής Δύσης γενικότερα.

Και οι δύο είχαν αντιδυτική προσέγγιση και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Ιρανού προέδρου θα λέγαμε ακραία αντιδυτική.

Σύμφωνα με pronews.gr

Σχετικά άρθρα: