Φοιτήτρια απ’ τ’ Αργυρόκαστρο «στεναχώρησε» τον Ράμα

Φοιτήτρια απ’ τ’ Αργυρόκαστρο «στεναχώρησε» τον Ράμα

Κατά την επίσκεψή του στ’ Αργυρόκαστρο, ο Πρωθυπουργός Ράμα συναντήθηκε και με τους νέους. Στη συνάντηση αυτή η φοιτήτρια Μπρούνα Γκερβέσι, έκανε τον Ράμα να νιώσει αρκετά άβολα.

Η φοιτήτρια απάντησε συνάμα και στην βουλευτή Αργυροκάστρου και Υπουργό Τουρισμού, Μιρέλα Κουμπάρο, η οποία δήλωσε ότι οι νέοι φεύγουν από την Αλβανία μόνο για να αποκτήσουν εμπειρία.

«Σπουδάζω Οικονομικά εδώ στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Τελειώνοντας τις σπουδές, πού να εργαστούμε, σε ζαχαροπλαστείο; Οι νέοι φεύγουν από τη χώρα, γιατί δεν έχουν δουλειά. Όπου και να πάμε, μας ζητούν να έχουμε εμπειρία. Πού να τη βρούμε την εμπειρία, ως τελειόφοιτοι», εκφράστηκε η Μπρούνα.

Ο πρωθυπουργός της απάντησε: «Δεν τα λύνει το κράτος αυτά τα προβλήματα, το κράτος προσλαμβάνει για εργασία όσα άτομα έχει ανάγκη. Ο ιδιωτικός τομέας έχει άπειρες ευκαιρίες απασχόλησης.»

Φαίνεται ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει ότι πραγματικά η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει σε πολλούς ευκαιρία εργασίας, όμως είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης όχι μόνο για τους νέους, αλλά για κάθε αλβανό πολίτη. Για να μην εγκαταλείψει την πατρίδα του.

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: