Φον ντερ Λάιεν για το Μπελέρη: «Έχω ενημερωθεί, ο υποψήφιος έχει αποφυλακιστεί»

Φον ντερ Λάιεν για το Μπελέρη: «Έχω ενημερωθεί, ο υποψήφιος έχει αποφυλακιστεί»
«Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αλβανία παρακολουθεί στενά την κατάσταση» δήλωσε για το θέμα ο Σαρλ Μισέλ

Μπορεί ο Φρέντι Μπελέρης να πανηγυρίζει τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας μέσα από τη φυλακή, ωστόσο η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό, απάντησε πως είναι ενημερωμένη και ότι «έχει αποφυλακιστεί», παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτός παραμένει ακόμη στις φυλακές.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η Πρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τέθηκε το ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη με την παρακάτω ερώτηση «Υπήρξε ένταση το ΣΚ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, ύστερα από τη σύλληψη υποψήφιου Δημάρχου στην πόλη της Χειμάρρας. Γνωρίζετε το περιστατικό; Σας ενημέρωσε η ελληνική κυβέρνηση; Ποια είναι η αντίδρασή σας; Συνάδει αυτή η σύλληψη με το κράτος Δικαίου και τις ευρωπαϊκές αξίες, δεδομένου ότι η Αλβανία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ;».

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Σαρλ Μισέλ, λέγοντας πολύ σύντομα πως «ήμουν σε επαφή με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα αυτό. Η αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αλβανία παρακολουθεί στενά την κατάσταση και έχω λάβει τις πληροφορίες ότι κέρδισε τις εκλογές».

Ενώ, η Πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Ναι έχω ενημερωθεί. Ο υποψήφιος έχει αποφυλακιστεί».

Σχετικά άρθρα: