Φρ. Μπελέρης: «Το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί»

Φρ. Μπελέρης: «Το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί»

«Το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτούργει» τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Δυρραχίου.

Ο κ. Μπελέρης ανέφερε ότι στις 4 Δεκεμβρίου και έπειτα από έξι μήνες κωλυσιεργίας, θα εκτελεστεί η αίτησή του στο ειδικό δικαστήριο για το αν ορκιστεί, σημειώνοντας ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος. «Όταν κάποιος δεν έχει καταδικαστεί και η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει, μπορεί να ορκιστεί» είπε συγκεκριμένα και κατήγγειλε ότι για το ίδιο αδίκημα που είναι προφυλακισμένος, άλλοι δύο δήμαρχοι είναι στα καθήκοντά τους, τη στιγμή που υπάρχουν βίντεο και μαρτυρίες στις άλλες δύο περιπτώσεις.

«Ένας και μοναδικός μάρτυρας παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε με 7.000 ευρώ, ενώ ο διευθυντής της αστυνομίας της Χειμάρρας προήχθη» σημείωσε ακόμα. Ο κ. Μπελέρης αναφέρθηκε και στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας, λέγοντας: «Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της στη Βουλή… Υπάρχει κυνήγι μαγισσών από την πλευρά της κυβέρνησης. Όποιος δεν είναι αρεστός από τον Ράμα, διώκεται ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει ισονομία».

«Ο κ. Ράμα κάνει τα χατίρια στις άλλες χώρες και θεωρείται φιλοευρωπαίος και σύγχρονος, ενώ έχουν φύγει 1 εκατ. Αλβανοί από τη χώρα» είπε ακόμη ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, χαρακτηρίζοντας τον Αλβανό πρωθυπουργό κακομαθημένο. «Πολλά αλβανικά ΜΜΕ στηρίζουν τη στάση της Ελλάδας. Όσοι στηρίζουν τον κ. Ράμα είναι λίγοι και είναι κατευθυνόμενοι» σημείωσε στη συνέντευξή του ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος κατέληξε: «Είμαι μια χαρά, είμαι αθώος, συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου, και όχι μόνο των Χειμαρριωτών, απ’ όλη την Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα: