Φρέντης Μπελέρης: «Ο νόμος για εσάς είναι κουρελόχαρτο»

Φρέντης Μπελέρης: «Ο νόμος για εσάς είναι κουρελόχαρτο»

Δελτίο Τύπου

Ένα νομικό κουβάρι που είναι αδύνατο να λυθεί. Ένα κουβάρι που δημιουργήθηκε με τη συμβολή της εισαγγελίας και του ειδικού δικαστηρίου κατά της διαφθοράς SPAK, οι οποίοι δεν έχουν το θάρρος να πουν ΟΧΙ στον κ. Ράμα.

Κανένας νόμος και κανένα Σύνταγμα δεν προβλέπει αυτό που γίνεται στο δήμο Χιμάρας. Το άρθρο 61 του N. 139/2015, που διατυμπανίζει ο νομάρχης, δεν λύνει την πρόωρη λήξη μιας θητείας που έχει ήδη λήξει από καιρό. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική που επικαλέστηκε ο κ. Ράμα δεν λέει πως δήμαρχο επιλέγει η παράταξη που ηττήθηκε. Καμία καλή ευρωπαϊκή πρακτική δεν προβλέπει τον διορισμό δημάρχου από το νομάρχη, ενός προσώπου που δεν έχει εκλεγεί καν ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά διορίστηκε από τον ηττημένο.

Παραβιάσατε το Σύνταγμα και δεν επιτρέψατε σε αυτόν που ψήφισε ο κυρίαρχος λαός να ορκιστεί. Σε παράβαση του νόμου διορίζεται νέο δήμαρχο, όπως δήλωσε και ο νομάρχης, και ερμηνεύετε το νόμο όπως σας βολεύει.

Δεν σας ενδιαφέρει ο νόμος. Σας ενδιαφέρει μόνο να μην ορκιστεί έστω και για μία μέρα αυτός που εκλέχτηκε δήμαρχος σύμφωνα με το άρθρο 109 του Συντάγματος. Ο νόμος είναι για εσάς κουρελόχαρτο. Κουρελόχαρτο είναι μάλλον και για τον κ. Τάβο, ο οποίος παρανόμως χθες έδειξε στους δημοτικούς συμβούλους πώς να σκέφτονται, σήμερα συμμετείχε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να βεβαιωθεί ότι κατάλαβαν σωστά την εντολή του. Χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, σήμερα άρχισε τις προεκλογικές εξαγγελίες τάζοντας τίτλους ιδιοκτησίας.

Η μόνη λύση είναι η εφαρμογή του Συντάγματος. Η μόνη λύση είναι να επιτραπεί σε αυτόν που κέρδισε τις εκλογές να ορκιστεί. Είναι το μοναδικό που μπορεί να βάλει τέλος σε αυτό το νομικό χάος, να σταματήσει τον παραλογισμό στο Δήμο Χιμάρας, να αντιμετωπίσει ισότιμα αυτούς τους κατοίκους με κάθε άλλο πολίτη αυτής της Δημοκρατίας που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 14 Μαΐου.

Διονύσιος-Φρέντης Μπελέρης

Εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χιμάρας

(διότι ο δήμαρχος βγαίνει από τον λαό και όχι από τις ψήφους 15 φοβισμένων ανθρώπων)

Φίερι, 29/3/2024

Σχετικά άρθρα: