Για να μη βαφτεί πια η θάλασσα κόκκινη…

Για να μη βαφτεί πια η θάλασσα κόκκινη…

Ο απολογισμός του θλιβερού χθεσινού πολύνεκρου ναυαγίου: 79 οι πνιγμένοι, 104 οι διασωθέντες, 600 με 700 οι επιβιβαζόμενοι, οι τσουβαλιασμένοι μετανάστες σε υπερφορτωμένο καράβι, σε αμπάρι και κατάστρωμα, που έπλεε 6 μερόνυχτα σε ανοιχτή θάλασσα.

Γίνεται λόγος για εκατοντάδες νεκρούς από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη…θρήνος, θλίψη. Οι ευθύνες δεν αξίζουν, δεν μπαίνουν πλέον σε κανένα σακί.  

Και δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο ναυάγιο. Αυτό χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής ως το πιο θανατηφόρο. Πιθανότατα το μεγαλύτερο στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.  

Οι άνθρωποι πνίγηκαν σε διεθνή ύδατα, κοντά στα ανοιχτά της Πύλου. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να πενθεί μόνο η Ελλάδα, αλλά η παγκόσμια κοινότητα. Η τραγωδία αυτή αγγίζει όλο τον πλανήτη.

Η παγκόσμια κοινότητα να εξάγει δίδαγμα, ώστε να μην πνιγεί άλλος κόσμος στο μέλλον… Να τιμωρεί αυστηρά, παραδειγματικά τους δουλεμπόρους. Για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι, τα ναυάγια και να μη βαφτεί πια η θάλασσα κόκκινη…

Υπάρχει τρόπος να μετατραπεί η διεθνής κοινότητα σε ενεργό ναυαγοσώστη. Να αποφύγει τη δολοφονία. Μπορεί. Εκτός εάν δεν το επιθυμεί…!!!!!!!!!  

Σχετικά άρθρα: