Για να βγει το γλυπτό της Βορείου Ηπείρου από το σκοτάδι στο φως

Για να βγει το γλυπτό της Βορείου Ηπείρου από το σκοτάδι στο φως

Για μια ομάδα ανήσυχων Βορειοηπειρωτών το θέμα δεν είναι αν έφυγε ο Μπακογιάννης κι έπιασε τη θέση του -ως δήμαρχος Αθηναίων- ο Δούκας, αλλά το γλυπτό της  Βορείου Ηπείρου που βρίσκεται σακατεμένο μέσα σε μια υπόγεια αποθήκη του δήμου.

Στόχος της ομάδας είναι το γλυπτό να βγει από κει. Να γίνει η πιστή αντιγραφή του και να τοποθετηθεί σε σημείο που να μην μπορούν πια να το παραβιάσουν οι βανδαλιστές. Να είναι υπό προστασία.

Γνώριζε η ομάδα την ευαισθησία του πρώην δήμαρχου: έχει φιλίες με Βορειοηπειρώτες, κι η καλύτερη απόδειξή του ήταν η στήριξη του Φρέντυ Μπελέρη, συμμετέχοντας και εκφωνώντας βαρυσήμαντο λόγο τον Αύγουστο στη μεγάλη διαδήλωση που διοργανώθηκε στη Χιμάρα.

Ήλπιζε η ομάδα ότι μέσω πιέσεων, κάποια στιγμή θα στήριζε ο Μπακογιάννης την πρωτοβουλία. Τώρα όμως, με το Δούκα, αλλάζουν οι προσδοκίες. Η δουλειά ξεκινάει από την αρχή.

Έτσι και αλλιώς, θα συνεχιστεί ο αγώνας για να βγει το γλυπτό της Βορείου Ηπείρου από το σκοτάδι στο φως. Και να «αφηγείται», με την γλυπτή παρουσία του, σε περαστικούς, την πικρή ιστορία της Βορείου Ηπείρου: Πώς σε χαλεπούς καιρούς έμεινε εκτός συνόρων και πώς σε εποχή δημοκρατίας εγκαταλείφθηκε…      

Σχετικά άρθρα: