Για την Ευρώπη άριστα συστήματα, για τους Βορειοηπειρώτες μαύρο χάλι

Για την Ευρώπη άριστα συστήματα, για τους Βορειοηπειρώτες μαύρο χάλι

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες μπαίνουν, ξαναμπαίνουν στην πολυσυζητημένη πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης για το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χολοσκάν που δεν μπορούν να τελειώσουν δουλειά.

Η διαδικτυακή εφαρμογή, που υποτίθεται ότι διευκολύνει την εξυπηρέτησή των δικαιούχων, τους αγχώνει με την δυσλειτουργία της. Τους έβγαλε την ψυχή. Τους κούρασε αφάνταστα.

Για τους εναπομείναντες, που πρέπει να αποκομίσουν ένα τσουβάλι από δικαιολογητικά και να τα καταθέσουν στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου, είναι τρισχειρότερα, βάσανο μεγάλο η διαδικασία. Η απλοποίηση στα επίσημα έγγραφα που αναμενόταν να γίνει, ούτε που το σκέφτεται κανείς.

Το διαδικτυακό σύστημα για την επιδότηση στη ΔΕΗ, το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό του Covid και πολλές άλλες χρήσιμες ελληνικές εφευρέσεις, κατακτήσεις της χώρας και προσωπικά του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριου Πιερρακάκη, αντιγράφηκαν πιστά, εφαρμόστηκαν αποτελεσματικά από την Ευρώπη. Κι όμως, μετά από ενάμιση μήνα, ακόμα η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης, δεν λειτουργεί κανονικά.

Κι ας βρίσκεται η χώρα σε πρόθυρα εθνικών εκλογών, σχεδόν τρεις εβδομάδες είναι η χρονική απόσταση από την 21η Μαϊου, η αμέλεια, η αδιαφορία για να διορθωθεί η κατάσταση, να λυθεί το πρόβλημα, δείχνει ότι τους σημερινούς κυβερνόντας δεν τους νοιάζει η ψήφος των Βορειοηπειρωτών…

Σχετικά άρθρα: