Γιατί οι οπαδοί του Κούρτι πιστεύουν ότι ΗΠΑ και Αλβανία είναι εχθροί τους;

Γιατί οι οπαδοί του Κούρτι πιστεύουν ότι ΗΠΑ και Αλβανία είναι εχθροί τους;

Προφανώς, η άποψη που εξέφρασε ο κ. Κούρτι, στην πρώτη του κυβέρνηση, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν απλώσει τον χάρτη του Κοσσυφοπεδίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ετοιμάζονται να τον κόψουν με το μαχαίρι, δεν ήταν μια στιγμιαία σκέψη, αλλά η πεποίθησή του.

Αυτό γράφει ο Μπεντρί Ισλάμι, πρώην επικεφαλής του Λαϊκού Κινήματος του Κοσσυφοπεδίου, που είναι ο ιδρυτής και οργανωτής του UCK, σε ανάλυση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα DITA για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο.

Από ό, τι βλέπουμε η σημερινή πολιτική γραμμή που ακολουθεί βασίζεται σε αυτή την πεποίθηση.

Όσο βαθαίνει ο διαχωρισμός από την πολιτική και στρατιωτική της Δύσης, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η στροφή και τόσο πιο κοπιαστικός ο δρόμος προς αυτήν. 

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου το γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε, ο οποίος, στην προκειμένη περίπτωση, έχει βρει τον λανθασμένο εχθρό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι εχθρός του Κοσσυφοπεδίου

Είναι πολιτική αφέλεια να το πιστεύεις. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι σε μια ολοένα αυξανόμενη μάζα του πληθυσμού του Κοσσυφοπεδίου, υποστηρικτές του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης του Κούρτι,  αυτό μετατρέπεται σε πεποίθηση και, πάνω σε αυτήν, δημιουργείται, θέλοντας και μη, το ρεύμα που πληροί τις προϋποθέσεις, το πιστεύει και το κρίνει ως τέτοιο.

Η Αλβανία δεν είναι εχθρός του Κοσσυφοπεδίου 

Είναι πολιτική αφέλεια να το σκέφτεσαι αυτό, επιπλέον να πιστεύεις ότι το ΜΗΤΡΙΚΟ κράτος, που ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια της ύπαρξής του, τα χρόνια 1997-1999, όταν κυμάνθηκε μεταξύ επιβίωσης και ασφυξίας, έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να υποστηρίξει τον απελευθερωτικό πόλεμο…

Το Κοσσυφοπέδιο έχει το ιστορικό του δικαίωμα και την αστική του ευθύνη ότι στον Βορρά, καθώς και στο Νότο του, το κράτος δικαίου, η ισότιμη διακυβέρνηση, η δημιουργία δημοκρατικών και μη φασιστικών δομών, έχει το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να προστατεύει μέχρι τέλους κάθε μονάδα, όσο μικρή κι αν είναι της επικράτειάς του, να δημιουργεί ισότητα μεταξύ των πολιτών και να μην επιτρέπει τη δημιουργία ανισοτήτων μέσω των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που βρίσκονται στην επικράτειά του.

Δικαίωμά του είναι να διεξαγάγει δημοτικές εκλογές στο βόρειο μέρος του, για να εκλέξει  την τοπική αυτοδιοίκηση, τις οποίες απαξίωσε η σερβική μειονότητα, προκειμένου να έχει διοικητική δομή σε τέσσερις δήμους με σερβική πλειοψηφία, και αυτό έχει επιτραπεί και, επιπλέον, έχει λάβει τη δέουσα υποστήριξη από τη Δύση.

Η κυριαρχία του Κοσσυφοπεδίου δεν παραβιάστηκε από τις χώρες που είναι κοντά του και το υποστηρίζουν, οι οποίες, αν και γνωρίζουν πολύ καλά, καλύτερα από όλους, ότι ένας δήμος δεν μπορεί να διοικείται από τους ψήφους του 3 τοις εκατό των Αλβανών ψηφοφόρων.

Είναι εύκολο να δηλώσεις, για χάρη του κοινού που σε ακολουθεί τυφλά, ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, η δεύτερη προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής, είναι αφελής, βιαστικός ή ότι τραβήχτηκαν μαχαίρια για να τεμαχίσουν το Κοσσυφοπέδιο .

 Είναι εύκολο να αναζητήσετε τη μεγάλη μάχη με την υπόλοιπη κυβέρνηση του έθνους. Είναι εύκολο να φέρνεις στο πολιτικό «μέτωπο του πολέμου» κάθε είδους πολιτικά χατίρια για να βρίζεις το ΜΗΤΡΙΚΟ κράτος. Και, επίσης, είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένα πλήθος που φωνάζει ότι «δεν είδαμε ποτέ τη δόξα της Αλβανίας!».

Ο άνθρωπος της πολιτικής, σήμερα ο ηγέτης του κράτους του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι, ίσως ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη εξουσία, προς το παρόν, μεταξύ όλων των Αλβανών που ζουν σε αυτά τα εδάφη, που είχαν ως σύνθημα την ενοποίηση του έθνους, σήμερα βλέπει ότι αυτό το όνειρο έχει απωθηθεί με χρόνια που πάνε πίσω και το χάσμα μεγαλώνει.

Είναι εύκολο να δημιουργήσεις ένα απόσπασμα στο διεστραμμένο κίνημα κατά της Δύσης, με τη λεπίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι όμως δύσκολο να χτίσεις τις γέφυρες ενότητας, ιδεών, εννοιών, φιλοδοξιών και στόχων.

Ο πόλεμος δεν θα είχε γίνει στο Κοσσυφοπέδιο αν δεν υπήρχε η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πρώτη απροθυμία έδωσε γρήγορα τη θέση της σε ισχυρή υποστήριξη, αρχικά ελάχιστα γνωστή, μέχρι τις επιθέσεις στις δομές του ΝΑΤΟ.

Θα ήταν αδύνατο αν οι ΗΠΑ δεν επέτρεπαν τον οπλισμό του απελευθερωτικού κινήματος- UCK. Είναι αδύνατο να δημιουργηθούν οι δομές του κράτους του Κοσσυφοπεδίου. Της ανεξαρτησίας του. Η ανάπτυξη της KFOR. Η άρνησή τους είναι άρνηση των αξιών μας. Της αλβανικής επιδίωξης.

Οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο δεν μπορούν να βλέπουν ως εχθρούς τις ΗΠΑ και την Αλβανία. Είναι αντροσύνη να λες τη σωστή λέξη την κατάλληλη στιγμή!

echedoros.blog

Σχετικά άρθρα: