Γίνεται λόγος για ΕΙΡΗΝΗ και οργιάζει ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Γίνεται λόγος για ΕΙΡΗΝΗ και οργιάζει ο ΠΟΛΕΜΟΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Λειτουργεί ένα παγκόσμιο σύστημα, που το έχει κατακλείσει το υπερβολικό ψέμα και η απάτη. Γίνεται λόγος για ΕΙΡΗΝΗ κι εννοούν τον ΠΟΛΕΜΟ. Μεγάλη υποκρισία…!!!

Υπάρχουν οργανισμοί, όπως πχ ο ΟΗΕ, που ιδρύθηκαν δήθεν για το παγκόσμιο καλό, δήθεν για την παγκόσμια ειρήνη και δεν λειτουργούν. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, αποφασίζουν, ώστε οι αποφάσεις να μένουν νεκρές, στους φακέλους, στα «συρτάρια».

idf-gaza-patrol

Σκάνε ο ένας μετά τον άλλο αιματηροί πόλεμοι, που δεν μπορεί και δεν θέλει να τους σταματήσει κανείς. Γιατί οι πόλεμοι μέσω καταστροφών, εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα. Γιατί η κατεδάφιση απαιτεί μετά την οικοδόμηση από την αρχή…

Χάνονται συνέχεια ανθρώπινες ζωές. Και τι έγινε(;!)

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν σε όλο τον κόσμο σχεδόν 200 εστίες πολέμου, με βασικές που θορυβούν και έχουν περισσότερα θύματα και καταστροφές αυτές στην Γάζα και την Ουκρανία.

Οι πόλεμοι, προφανώς αυξάνουν τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών παραγωγής οπλικών συστημάτων. Ξεπουλούν διαρκών τα παλιά και προσπαθούν να πουλήσουν τα σύγχρονα.

gaza7-1

Παράγονται δήθεν για άμυνα, αλλά παροτρύνουν τον πόλεμο, εκφοβίζουν τον κόσμο και αφαιρούν παγκοσμίως ζωές αθώων ανθρώπων. Σκοτώνουν άμαχο πληθυσμό, που δεν φταίει σε τίποτε. Που επιθυμεί να ζει ελεύθερα, σε ειρήνη.

Κι έχει «πήξει» πλέον o εξωφρενικός ανταγωνισμός, ποιος να αγοράσει το πιο σύγχρονο πολεμικό ελικόπτερο, αεροπλάνο, drone και βάλε. Χωρίς να ισχύει καθόλου η σκέψη αν αυτή η επένδυση κοστίζει υπερβολικά. Κοστίζει εκατομμύρια…

Τα λεφτά των λαών, ενώ πρέπει να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά στην παραπέρα βελτίωση της ζωής, να εδραιώσουν την ειρήνη, πετιούνται στον εξοπλισμό κι εκφοβίζουν τον πολίτη με το «μπαμπούλα» της παγκόσμιας σύρραξης. Με ένα νέο παγκόσμιο καταστρεπτικό πόλεμο, που θα χρησιμοποιηθούν και πυρηνικά μέσα.

gaza7-1

 Για να «κάτσει» καλά, στα αυγά του! Να είναι απλώς παρατηρητής των καταστάσεων, των αδικιών, να μην εξεγείρεται.

Ο κόσμος οδηγείται με ταχύτητα, προς το άγνωστο… το απρόοπτο. Να ξεχάσει τις παλιές συνήθειες… Σύντομα για αυτά που θα ζούμε και θα βλέπουμε, θα τρίβουμε πραγματικά τα μάτια μας…

Για ότι γράφω σήμερα και υπογράφω: Γιώργος ΜΥΤΙΛΗΣ  

28.01.2024   

Σχετικά άρθρα: