Γιούρι Κιμ: «Η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη είναι αίτημα του αλβανικού λαού»

Γιούρι Κιμ: «Η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη είναι αίτημα του αλβανικού λαού»

Η αμερικανίδα πρέσβης στην Αλβανία μέσω Twitter τοποθετήθηκε πάλι στο θέμα που σχετίζεται με την εκλογή του νέου επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος. Τόνισε ότι:

«Την περασμένη εβδομάδα συναντηθήκαμε με κάθε μέλος του Ανώτατου Εισαγγελικού Συμβουλίου για να αποφανθούμε στη σημασία της εκλογής νέου επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, ο οποίος -χωρίς φόβο και εύνοια- θα εντείνει τον αγώνα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Η διαδικασία επιλογής, δεν πρέπει να επηρεάζεται από εκείνους που έχουν συμφέρον να περιορίσουν ή να χειραγωγήσουν τις έρευνες. Αυτή είναι η ουσία της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης: η δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή απέναντι στην εξουσία, οι εισαγγελείς και οι δικαστές πρέπει να είναι όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου, οι θεσμοί πρέπει να είναι ανεξάρτητοι.

Η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη δεν είναι μόνο προϋπόθεση για την ένταξη στην ΕΕ., είναι το σωστό αίτημα του αλβανικού λαού. Οι ΗΠΑ θα σταθούν πάντα στο πλευρό του αλβανικού λαού.

Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε σταθερά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη. Αυτό δεν θα αλλάξει. Θα παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία επιλογής της Ειδικής Εισαγγελίας για τη Διαφθορά για να διασφαλίσουμε ότι η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη θα προχωρήσει».

Εδώ και καιρό η αμερικανίδα πρέσβης κάνει συναντήσεις και στέλνει μηνύματα για το πώς πρέπει να είναι ο νέος επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας για τη Διαφθορά και την πάταξη οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία.

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: