Η αλήθεια για το χρυσό που πήρε ο Ζώγκου όταν αποχώρησε από την Αλβανία

Η αλήθεια για το χρυσό που πήρε ο Ζώγκου  όταν αποχώρησε από την Αλβανία

Η αλήθεια για το χρυσό που πήρε ο βασιλιάς Ζώγκου μετά την αποχώρησή του από την Αλβανία, ήταν πρόσφατα το θέμα των συζητήσεων σε τηλεοπτική εκπομπή. Αυτό μετά τη δημοσίευση εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Αρχείων, όπου ανέφερε ότι ο Αχμέτ Ζώγκου έλαβε πολύ περισσότερο χρυσό από ό,τι ήταν γνωστό, ολόκληρες 250.000 χρυσά ναπολεόνια.

Ο Ardit Bido, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αρχείων, είπε ότι αυτό το ίδρυμα δεν ερμηνεύει έγγραφα, αλλά μόνο τα δημοσιεύει. Σχετικά με αυτή την υπόθεση, λέει ότι εναπόκειται στους ιστορικούς να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα αυτού του εγγράφου.

Ξέραμε ότι ήταν 158 κιλά χρυσού, ενώ σύμφωνα με αυτό το έγγραφο αποδεικνύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η ποσότητα χρυσού. Υπάρχουν κάποιες αναφορές για τον πλούτο που είχε ο βασιλιάς στην εξορία, λέει ο Bido.

Για την αντίδραση λοιπόν του πρίγκιπα Λέκα, ο Bido λέει ότι είχε επικοινωνία με τον τελευταίο, προσθέτοντας ότι τα Αρχεία δεν έχουν ξεπεράσει κανένα όριο και ότι έχουν δημοσιεύσει έγγραφο, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Σχετικά άρθρα: