Η αλβανική αστυνομία με drone εντόπισε σε δάσος χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης

Η αλβανική αστυνομία με drone εντόπισε σε δάσος χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης

Ομάδες της αλβανικής αστυνομίας εξοπλισμένες με drones, που συνεχίζουν με εντατικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια, ανακάλυψαν περισσότερα από τρεις χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης sativa στο δάσος της πόλης Λέζα.

«Οι ομάδες που έχουν συσταθεί ειδικά από την αστυνομία στη Λέζα για την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου στην επικράτεια του κράτους, με επίκεντρο την πρόληψη, τον εντοπισμό και την καταστολή, ακόμη και στην αρχική φάση των προσπαθειών καλλιέργειας ναρκωτικών φυτών, συνεχίζουν με εντατικούς ελέγχους στην ολόκληρη την επικράτεια. Στην ορεινή περιοχή του χωριού Ungrej, ανακαλύφθηκαν περισσότερα από τρεις χιλιάδες δενδρύλλια κάνναβης sativa, έτοιμα για φύτευση, τα οποία καταστράφηκαν με κάψιμο», ανέφερε η αλβανική αστυνομία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής μεγάλης επιχείρησης «Σλίκα» μόνο σε αυτό το σημείο της χώρας, ανακαλύφθηκαν και καταστράφηκαν περίπου πέντε χιλιάδες δενδρύλλια και βλαστοί κάνναβης.

Σε ολόκληρη την επικράτεια της Αλβανίας, που εξακολουθεί να θεωρείται ο μεγαλύτερος παραγωγός μαριχουάνας σε ευρωπαϊκό έδαφος, σε σύντομο χρονικό διάστημα καταστράφηκαν περίπου 20 χιλιάδες δέντρα, φυτεμένα κυρίως σε ορεινές περιοχές που είναι δυσπρόσιτες. 

Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικά άρθρα: