Η ανακαίνιση της πλατείας της Δερβιτσάνης μας μάρανε

Η ανακαίνιση της πλατείας της Δερβιτσάνης μας μάρανε

Στην Δερβιτσάνη η καλή πλατεία, που την ζηλεύουν όλα τα άλλα χωριά της περιοχής και όχι μόνο, γίνεται καλύτερη.

Αλίμονο, προφανώς θετική είναι η πράξη. Αλλά, όταν ακόμα ο Δερβιτσώτης δεν είναι ικανοποιημένος με το φωτισμό, δεν έχει νερό, ας έμενε και λίγο με την προηγούμενη πλατεία. Δεν θα χαλούσε ο κόσμος. 

Με την επέμβαση αυτή, χωρίς κιόλας να ρωτηθεί το χωριό, δεν του παρουσιάστηκε καθόλου το ολοκληρωμένο σχέδιο για έγκριση, παραβιάστηκε ένα βασικό στοιχείο, που λέγεται «προτεραιότητα στην εκτέλεση έργων».

Έγινε, μετά από πολλές ανήσυχες φωνές, σύσκεψη χωριού και επενέβησαν οι ειδικοί στο σχέδιο της ανακαίνισης. Παραδέχτηκαν λάθη,  άλλαξαν πράγματα. Έτσι δεν πειράχτηκε το κέντρο του χορού, που ένα μεγάλο κομμάτι του θα μετατρέπονταν -χωρίς κανένα λόγο- σε πεζοδρόμιο.

αβνμ

Κι ακόμα υπάρχουν αντιρρήσεις σκεπτικών. Λένε: «Τι χρειαζόταν όλη αυτή η δουλειά, όλα αυτά τα χρήματα; Απλά να ανανεώνονταν η άσφαλτος κι ας γινόταν ορισμένες αλλαγές. Να μην καλύπτονταν τα σκαλιστά πρέκια στον περίγυρο του ανθόκηπου, να επιλέγονταν άλλο υψόμετρο από τους ειδικούς. Τώρα θάφτηκε το τρίγωνο με το σιντριβάνι, τα γλυπτά, το υπέροχο πράσινο…

Εξοντώθηκε κυριολεχτικά και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε πολλά σημεία.»

Αυτή τη στιγμή γίνεται η επένδυση της πλατείας με καλλωπισμένη πέτρα. Ως αυτού τελειώνει η πρώτη φάση του έργου.

Η δεύτερη φάση, έχει σχέση με την ανακαίνιση του Νταμποριού. Προσοχή, αυτού μη δεν αφεθεί χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων των πιστών που θα πηγαίνουν στην εκκλησία!

Στην τρίτη φάση, που είναι και η τελευταία της ολοκλήρωσης του έργου, θα γίνουν εργασίες στην πλατειούλα μπροστά στις οικίες Λίτσιου και Μπαρούτα, θα φτάσει στο πηγάδι και θα ενωθεί με την πλατεία στις οικίες Ντρίτσου και Μάνου.

Καλά είναι, στη συνέχεια, να μην δούμε άλλες αστοχίες. Και η «Πλατεία Μητσοτάκη», με την προτομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε σημείο που δεσπόζει, να είναι ό,τι το καλύτερο.       

Σχετικά άρθρα: