Η Απογραφή – εθνική υποχρέωση και ιστορικό καθήκον!

Η Απογραφή – εθνική υποχρέωση και ιστορικό καθήκον!

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών “Πύρρος” Θεσσαλίας: 

Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών “Πύρρος” Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις Βορειοηπειρώτισσες κι όλους τους Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν μαζικά στην απογραφή πληθυσμού στην πατρώα γη μας την Βόρειο Ήπειρο, γιατί η Απογραφή στην Αλβανία είναι Εθνική υποχρέωση και ιστορικό καθήκον!

Η απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει ως τα τέλη Οκτωβρίου. Η απογραφή – είναι πιο σημαντική διαδικασία, έχει μεγαλύτερη σημασία από τις εθνικές και τοπικές εκλογές. Εδώ δεν εκλέγουμε άτομα, αλλά με την συμμετοχή μας στην διαδικασία της απογραφή μας στην Αλβανία αποδεικνύουμε τον αμφισβητούμενο κιόλας αριθμό πληθυσμού, κατοίκων στον τόπο μας. Στην Βόρεια Ήπειρο.

Παρέχεται στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας η ιστορική δυνατότητα να απογραφούν ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Η Απογραφή λοιπόν, αποτελεί τη λυδία λίθο, όπου θα δοκιμασθούν τόσο η Εθνική βούληση των αδελφών μας για καταγραφή της πληθυσμιακής δυναμικής του Ελληνισμού στη Βόρειο Ήπειρο και σε ολόκληρη την Αλβανία, στόχευση που θα επιτευχθεί μόνο με τη μαζικότητα της συμμετοχής, όσο και η σοβαρότητα της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας, σε σχέση με τη διασφάλιση του δικαιώματος των Ελλήνων, να απογραφούν μέσα σε πλαίσια ασφαλείας και αδιάβλητων διαδικασιών.

Η Απογραφή συνιστά εθνική ευκαιρία για μια νέα προοπτική στο Βορειοηπειρωτικό. Δεν θα προσθέσουμε αυτή την ευκαιρία, στην αλυσίδα των χαμένων ευκαιριών του παρελθόντος.

Σχετικά άρθρα: