Λουλούδια να διανέμονται σε όλο τον πλανήτη. Όχι όπλα

Λουλούδια να διανέμονται σε όλο τον πλανήτη. Όχι όπλα

Η Ιταλία του γαρύφαλλου, η Ισπανία της τουλίπας και η Ολλανδία το φυτώριο των λουλουδιών όλου του κόσμου

«Ο Απρίλης και ο Μάης των λουλουδιών», συνηθίζουμε να λέμε. Όμως, φρέσκα, μυρωδάτα, πολύχρωμα λουλούδια συναντάμε πλέον σε κάθε εποχή. Κυρίως στην Αθήνα.

Συχνά, καθώς βλέπουμε τα ανθοπωλεία, ο νους μας πάει σε αποδέχτες λουλουδιών, αλλά και σε καλλιεργητές, σε απέραντα φυτώρια.

Πόσο όμορφα είναι να είσαι ανθοπώλης! Ακόμα περισσότερο καλλιεργητής λουλουδιών! Να δρασκελάει η ζωή σου μέσα στα φρέσκα πολύχρωμα λουλούδια, σε πολλές ποικιλίες, μέσα στις πολλές ευωδιές. Και να τα μοιράζεσαι όλα αυτά και με άλλους…

Δεν εγκλωβίζεται ο νους σου μόνο σε μια χώρα, στην Ελλάδα. Ταξιδεύει και σε άλλες… πολλές. Κάνει μια ανάπαυλα στην Ιταλία του γαρύφαλλου, στην Ισπανία της τουλίπας…

Αν π.χ, στην Αθήνα το φυτώριο των λουλουδιών είναι στον Άγιο Στέφανο, στο Καπανδρίτι… κι από κει διανέμονται σε όλη την Ελλάδα.

Η Ολλανδία είναι, λένε, το φυτώριο των λουλουδιών όλου του κόσμου.

Φαντάσου… ξεκινάνε από κει με αεροπλάνα, με καράβια, με φορτηγά τοποθετημένα όμορφα, μεγάλη ποσότητα λουλουδιών και διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Τι ευαισθησία και ομορφιά!

Με όμορφα λουλούδια και ωραίες ευωδιές να γεμίσει όλος ο πλανήτης. Με αγάπη, είναι υπέροχα… κι όχι με όπλα μαζικής καταστροφής και αθλιότητες.

Σχετικά άρθρα: