Η συγχώρεση δεν θα αλλάξει το παρελθόν σας, αλλά το μέλλον σας

Η συγχώρεση δεν θα αλλάξει το παρελθόν σας, αλλά το μέλλον σας

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

Η συγχώρεση είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που διαθέτουμε και αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο των κοινωνικών μας σχέσεων.

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής θα έχετε βρεθεί σε καταστάσεις στις οποίες σας ζητείται να συγχωρέσετε και δεν είναι πάντα εύκολο να συναινέσετε σε αυτό το αίτημα. Γιατί η συγχώρεση δεν είναι ποτέ εύκολη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται να συγχωρέσουν, γιατί πιστεύουν πως είναι λάθος, θεωρούν ότι εάν συγχωρέσουν θα δώσουν δύναμη στον άλλο και αργά ή γρήγορα θα γίνουν οι ίδιοι θύματα.

Η συγχώρεση όμως δεν απαιτεί προσωπική ταπείνωση. Απαιτεί πληρότητα, αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Σημαίνει πως αντικρίζετε τα λάθη σας και τις αδυναμίες σας, έτσι ώστε να κατανοήσετε και τις αδυναμίες του άλλου. Η ικανότητα να συγχωρούμε εξαρτάται από το πόσο ειλικρινείς είμαστε με τον εαυτό μας. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το κουράγιο κάποιου να είναι πιστός στις πεποιθήσεις του, αλλά το θάρρος να αλλάξει αυτές τις πεποιθήσεις.

Η συγχώρεση θεραπεύει τις πληγές, θεραπεύει την καρδιά, ανακουφίζει και απελευθερώνει. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αναλάβετε τον έλεγχο μιας κατάστασης που δημιουργεί πόνο. Γιατί ο πόνος που προκαλείται από την απουσία της συγχώρεσης είναι μεγαλύτερος από αυτόν που μπορείτε να σκεφτείτε. Η συγχώρεση είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας.

Είμαστε όλοι επιρρεπείς στο να βλάψουμε, να αγνοήσουμε ή να ταλαιπωρήσουμε με ή χωρίς πρόθεση. Οι ρυθμοί της ζωής είναι πολύ γρήγοροι και δεν γνωρίζουμε τι θα μας συμβεί αύριο.

Η συγχώρεση δεν θα αλλάξει το παρελθόν σας, αλλά θα αλλάξει το μέλλον σας, δεν θα αλλάξει αυτό που συνέβη. Όμως σίγουρα θα κάνει το μέλλον σας καλύτερο, καθιστώντας σας πιο ευτυχισμένους και ήρεμους.

jenny.gr / healingeffect.gr

Σχετικά άρθρα: