Ήρθε από την Αλβανία στην Αθήνα για Πάσχα και «ένα καλό πιστόλι» τον καθάρισε

Ήρθε από την Αλβανία στην Αθήνα για Πάσχα και «ένα καλό πιστόλι» τον καθάρισε

Ο καταζητούμενος, είχε έρθει από την Αλβανία στην Αθήνα για τις διακοπές του Πάσχα, να δει την 37χρονη σύζυγό του και το 7 ετών παιδί τους που μένουν στην Αθήνα, όμως οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές από την αντίπαλη συμμορία της Αλβανίας. Έτσι, οι δυο εκτελεστές πήραν εντολή να «σβήσουν από τον χάρτη» τον R.B., και το έκαναν εχθές το βράδυ στον Βύρωνα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, περίμεναν με τη μηχανή να βγει το παιδί από το όχημα και έτσι τη στιγμή που ο 7χρονος πήγε σε μια ψησταριά πλησίασαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του, χωρίς να τραυματίσουν την 37χρονη σύζυγό του (σύμφωνα με την πρώτη εικόνα των αστυνομικών το θύμα έφερε 2 με 3 σφαίρες στον κορμό, οι αναλυτές των Ανθρωποκτονιών κάνουν λόγο για «ένα καλό πιστόλι» όμως περιμένουν και την εξέταση του ιατροδικαστή πόσες ακριβώς σφαίρες έχει συνολικά δεχθεί). 

Ο 32χρονος καταζητούμενος, ήταν για τις αλβανικές αρχές μέλος μιας συμμορίας με έδρα την πόλη Λέζια της Αλβανίας. Μάλιστα, στις 13 Νοεμβρίου του 2021 το θύμα με δυο ακόμη άτομα, οπλισμένοι με καλάσνικοφ, εισέβαλλαν σε μπαρ της πόλης ψάχνοντας ανάμεσα στους πελάτες τον ιδιοκτήτη του, τσεκάροντας από όλους όσους βρίσκονταν στον χώρο τις ταυτότητες για να είναι σίγουροι για τον στόχο που θα χτυπούσαν.

Οκτώ μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2022, το θύμα είναι βασικός ύποπτος για μια φονική επίθεση σε όχημα με καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ένας 28χρονος άνδρας.

Ένα χρόνο πριν, θεωρήθηκε ύποπτος για μια ακόμη φονική ενέδρα στη γειτονική χώρα.

Τέλος, ο R.B. είχε συλληφθεί το 2018 για κατοχή μεγάλης ποσότητας οπλισμού και πυρομαχικών και χρήματα που προέρχονταν από κλοπές.

Σχετικά άρθρα: