Ισραήλ: Μαρτυρία Έλληνα: «Οι τρομοκράτες καθαρίζουν εν ψυχρώ κυρίως παιδάκια και γυναίκες»

Ισραήλ: Μαρτυρία Έλληνα: «Οι τρομοκράτες καθαρίζουν εν ψυχρώ κυρίως παιδάκια και γυναίκες»

Δραματικές και ακραίες είναι οι καταστάσεις στο Ισραήλ. Οι πολίτες ζούνε την απόλυτη τρομοκρατία, καθώς δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο, όπως αναφέρουν προκειμένου να προστατευτούν. Την ίδια ώρα συγκλονίζει η μαρτυρία ενός Έλληνα που ζει στο Ισραήλ.

Όπως είπε  «Η κατάσταση στο Ισραήλ είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από χθες στις 6:30 το πρωί βρισκόμαστε σε ένα καταφύγιο με τα δύο πιτσιρίκια. Καταφύγιο εδώ είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού που είναι φτιαγμένο από μπετόν».

 «Φανταστείτε ότι η κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας είναι φτιαγμένη από μπετόν, οπότε όλοι μπαίνουμε μέσα σε αυτό. Το δωμάτιο έχει μια πόρτα που κλείνει αεροστεγώς. Αυτό είναι το καταφύγιο. Ουσιαστικά είμαστε κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι, επειδή πέφτουν συνεχώς ρουκέτες, έχουμε άγνωστο αριθμό τρομοκρατών μέσα στο κράτος του Ισραήλ ακόμα, οι οποίοι κυκλοφορούν με καλάζνικοφ και καθαρίζουν εν ψυχρώ κυρίως παιδάκια και γυναίκες» τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι τρομοκράτες αυτοί είναι έξω στους δρόμους, τώρα έχουν μπει μέσα σε οικισμούς, ενώ χθες έκαναν επίθεση ταυτόχρονη σε 22 οικισμούς».

 «Οι άνδρες, επειδή υπάρχει επιστράτευση, έχουν φύγει αρκετοί από το σπίτι, έχουνε βιάσει δεν ξέρω πόσες, έχουν δείξει εδώ εικόνες, έχουν μεταφέρει μεταξύ τους φωτογραφίες, βίντεο. Μιλάμε για αποτρόπαια πράγματα. Μπαίνουν μέσα στο σπίτι και σκοτώνουν εν ψυχρώ κυρίως γυναίκες, παιδιά[….] Εγώ το ξέρω… ένα από τα βίντεο που μου στέλνουν οι φίλοι μου, γιατί εγώ δεν περιμένω ούτε τα διεθνή πρακτορεία, ούτε κάποιο κανάλι να το δείξει από τη δική του οπτική, ούτε τίποτα. Έχω εδώ φίλους, ζω εδώ 8 χρόνια και ξέρω από φίλους μου τι γίνεται στον απέναντι δρόμο από αυτούς.» είπε σε άλλο σημείο.

Επιπλέον ανέφερε ότι «η πεθερά μου ήταν μέσα στο σπίτι της, σε έναν από τους οικισμούς που μπήκαν οι τρομοκράτες.

Είχε κλειδωθεί μέσα στο καταφύγιο, στο δωμάτιο λοιπόν αυτό το ειδικό, επί 20 ώρες έχει 6 ανθρώπους με καλάζνικοφ απ’ έξω, οι οποίοι έχουν κάνει το σπίτι της αγνώριστο. Δεν υπάρχει σπίτι να δούμε[…]Επί 20 ώρες χώριζε τη ζωή και το θάνατο μία πόρτα, την οποία δεν κατάφεραν απλά να ανοίξουν».

«Εγώ τώρα πρέπει να εξασφαλίσω μια διέξοδο διαφυγής για τα παιδιά μου», δήλωσε ακόμα ο κ. Λεβής που συμπλήρωσε ότι «για την ώρα (τα παιδιά) ξέρουν ότι μας επιτίθενται οι Παλαιστίνιοι της Χαμάς με ρουκέτες, οπότε πρέπει να φύγουμε γιατί αυτό κάνουμε εμείς σε κάθε πόλεμο εδώ, παίρνω τα παιδιά και τα πάω Ελλάδα».

Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να φύγει μόνος του «Αυτά είναι μόνο σε ταινίες. Εδώ μιλήσαμε τώρα με το στρατό και με την αστυνομία. Βρήκα μία άκρη και με τη συνοδεία στρατού και αστυνομίας ένας κομβόι ανθρώπων θα φύγουμε να πάμε σε ένα πιο ασφαλές σημείο».

 «Ξέρουμε σε κάθε οικισμό πάνω κάτω πόσοι είναι νεκροί, στον δικό μας είναι όλοι ζωντανοί. Ευτυχώς έχουμε μόνο δύο τραυματίες, γιατί δεν κατάφεραν να μπουν» τόνισε ακόμα ο κ. Λεβής.

Σύμφωνα με parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα: