Κακαβιά: Φέτος μικρότερη η κίνηση

Κακαβιά: Φέτος μικρότερη η κίνηση

Υποτονική σε σχέση με πέρυσι, αλλά και όλες τις προηγούμενες χρονιές, πλην των δύο πασχαλινών περιόδων εν μέσω πανδημίας, ήταν η κίνηση στον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς, που παραδοσιακά δέχεται το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων προς την Αλβανία πριν και προς την Ελλάδα, μετά τις γιορτές.

Η κίνηση κορυφώθηκε προς την Αλβανία, από ομογενείς και αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας, τη Μεγ. Παρασκευή και το Μεγ. Σάββατο αντίστοιχα, με τα στοιχεία της Αστυνομίας και του Τελωνείου, να δείχνουν, ότι από τη Μεγ. Τρίτη μέχρι και το Μεγ. Σάββατο πέρασαν προς την Αλβανία 14.000 επιβάτες Ι.Χ και λεωφορείων αντίστοιχα. Από την άλλη, η επιστροφή είναι σαφές, ότι γίνεται σε ακόμη πιο αργούς ρυθμούς, αφού με εξαίρεση το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου υπήρχε μία αναμονή σχεδόν δύο ωρών για να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα, δε σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις και οι «ουρές» των αυτοκινήτων εξυπηρετούνταν σχετικά γρήγορα. Από το απόγευμα της Κυριακής και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα όμως πέρασαν από τα σύνορα με προορισμό την Ελλάδα, μόλις 2.500 επιβάτες Ι.Χ και λεωφορείων, αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με εκείνο όσων μετακινήθηκαν προς την Αλβανία πριν το Πάσχα.

Αλλαγή στον τρόπο καταμέτρησης

Οι αριθμοί πάντως στην καταμέτρηση δίνονται πλέον από την Αστυνομία και το Τελωνείο με βάση τους επιβάτες των Ι.Χ και όχι τον αριθμό των οχημάτων, καθώς πλέον δεν καταγράφονται όσα οχήματα φέρουν ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας, παρά μόνον αλβανικές. Η συντριπτική πλειονότητα των οχημάτων όμως των ομογενών και των αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας φέρει ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας και ένα μέτρο υπολογισμού είναι πως για κάθε Ι.Χ υπολογίζεται ένας μέσος αριθμός τριών επιβατών, κάτι που σημαίνει, ότι μέχρι το Μεγ. Σάββατο πέρασαν προς την Αλβανία περίπου 4.500-5.000 οχήματα.

Σχετικά άρθρα: