Κατά 40% μείωσε το μισθό του ο πρόεδρος της Λιβερίας

Κατά 40% μείωσε το μισθό του ο πρόεδρος της Λιβερίας

Ενώ η Λιβερία βυθίζεται στη φτώχεια, ο πρόεδρος Τζόζεφ Μποακάι αποφάσισε να περικόψει τις δαπάνες για τους μισθούς των πολιτικών για να εξοικονομήσει χρήματα. Ξεκίνησε πρώτα από τον εαυτό του, μειώνοντας τις αποδοχές του κατά 40%.

Αυτή η χώρα είναι μια από τις φτωχότερες στον κόσμο. Ένας στους πέντε κατοίκους ζει με λιγότερα από 2 $ την ημέρα. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι έως και ο μισός πληθυσμός της βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας. Εν τω μεταξύ, αυτοί που την κυβερνούν κερδίζουν καλά χρήματα.

Ο προϋπολογισμός της Λιβερίας για το 2024 προβλέπει 40 εκατομμύρια δολάρια για μισθούς κρατικών υπαλλήλων. Μόνο ο προϋπολογισμός της προεδρικής διοίκησης υπολογίζεται στα 3 εκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, 3,3 εκατομμύρια δολάρια έχουν προγραμματιστεί για την εκπαίδευση για όλη τη Λιβερία.

Ο μισθός του προέδρου της Λιβερίας Τζόζεφ Μποακάι ήταν πρόσφατα 13.400 δολάρια το χρόνο, αλλά μετά τις περικοπές θα είναι περίπου 8.000 δολάρια ετησίως. Όπως και ο προκάτοχός του George Weah, ο οποίος μείωσε τον μισθό του κατά 25%, ο Μποακάι αποφάσισε επίσης να μειώσει τα έξοδα.

Σε επίσημη δήλωση που ανακοίνωσε την απόφαση, τόνισε ότι κάνει τα πάντα για να «εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μας για την οικονομική ακεραιότητα και την οικονομική ασφάλεια της χώρας».

Σχετικά άρθρα: