Κίνηση δύο πρωθυπουργών για να δείξουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών

Κίνηση δύο πρωθυπουργών για να δείξουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών

Στα άμεσα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επίσκεψή του στις περιοχές της Νότιας Αλβανίας που ζουν δεκάδες χιλιάδες ομογενείς. Η επίσκεψή του είχε αναβληθεί, κατά την παραμονή του στην Αλβανία, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παρά τα όσα ανυπόστατα ακούστηκαν και γράφτηκαν αναφορικά με την αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Αλβανικές πόλεις που ζουν χιλιάδες Έλληνες, στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επισκεφθεί τις συγκεκριμένες περιοχές το συντομότερο δυνατόν.

Μάλιστα, ένας από τους βασικούς προορισμούς του θα αποτελέσει η Χειμάρρα και θα είναι η πρώτη φορά, που εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός, θα επισκεφθεί την συγκεκριμένη πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το γεγονός, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να βρίσκεται και ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα του Αλβανού πρωθυπουργού, καθώς ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυτή την κίνηση, οι δύο άνδρες θα δείξουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών και πως τα δύο έθνη κινούνται ενωμένα στην νέα εποχή που διαμορφώνεται στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Βόρεια Ήπειρο αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, εκτός από το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία, η ελληνική κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ομογένεια της Αλβανίας και στα προβλήματα που την απασχολούν.

«Βρισκόμασταν και θα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους και να προσπαθούμε να λύσουμε, σε συνεργασία με την Αλβανική κυβέρνηση, τα όποια ζητήματα προκύπτουν», τόνισε στο emea.gr, κυβερνητική πηγή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί την Χειμάρρα, την Λειβαδιά και την Δερβιτσάνη.

emea.gr

Σχετικά άρθρα: