Κυβερνητικός ξεπεσμός με τον απρόσκλητο Ράμα

Κυβερνητικός ξεπεσμός με τον απρόσκλητο Ράμα

Ο κόσμος βοά ότι η εκδήλωση θα γίνει στο Γαλάτσι, οι αντιδράσεις είναι πολλές και από διαφορετικές πλευρές και η κυβέρνηση ομολογεί ότι δεν ξέρει τι γίνεται στο εσωτερικό της χώρας σε σχέση με τη χωρίς πρόσκληση επίσκεψη ενός ξένου πρωθυπουργού, πού θα πάει, ποιους θα δει, πού θα μιλήσει…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε χθες ότι η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου για την έλευση του κ. Ράμα στην Αθήνα, αλλά όχι για τον τόπο στον οποίο θα γίνει η προαναγγελθείσα εκδήλωση. «Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον τόπο τέλεσης της εκδήλωσης» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω.

Αναφερόμενος στη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, που την Κυριακή 12 Μαΐου κλείνει έναν χρόνο, τόνισε: «Είναι δεδομένο ότι το ζήτημα Μπελέρη δεν είναι διμερές. Δεν είναι ένα ζήτημα μεταξύ δύο κρατών, αλλά ένα ζήτημα κράτους δικαίου, τεκμηρίου αθωότητας και ανάγκης δίκαιης δίκης έστω σε δεύτερο βαθμό».

Για την απρόσκλητη επίσκεψη Ράμα μίλησε χθες και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος χαρακτήρισε «άκαιρη» την απόφαση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα να επισκεφθεί τη χώρα μας. Σημείωσε όμως πως «η Ελλάδα ουδέποτε θα μπορούσε να θέσει εμπόδιο στο να έρθει οποιοσδήποτε ξένος ηγέτης για να απευθυνθεί στη δική του διασπορά, στους δικούς τους συμπατριώτες».

Αυτή η χλιαρή και φοβική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έμεινε ασχολίαστη (με θετικό τρόπο για τον κ. Μητσοτάκη) από τον Εντι Ράμα. Σε δηλώσεις του σχεδόν του έπλεξε το εγκώμιο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα, όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους»…

Σύμφωνα με newsbreak.gr

Σχετικά άρθρα: