«Μαύρισμα» της Αλβανίας για την ελευθερία στα μέσα ενημέρωσης

«Μαύρισμα» της Αλβανίας για την ελευθερία στα μέσα ενημέρωσης

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Η Αλβανία τελευταία στα Δυτικά Βαλκάνια για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, δεύτερη μόνο μετά την Τουρκία

Οι εταίροι της Πλατφόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχουν «μαυρίσει» την Αλβανία στην τελευταία έκθεση για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της κοινής διάσκεψης μέσων ενημέρωσης στα Τίρανα, ο δημοσιογράφος Pavol Szalai από τους Reporters περιέγραψε την Αλβανία ως την τελευταία στα Δυτικά Βαλκάνια για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, αφήνοντας πίσω μόνο την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Pavol Szalai, ο πρωθυπουργός Edi Rama δεν είναι διαφανής και οι διασκέψεις με τις προσυμφωνημένες ερωτήσεις είναι απαράδεκτες, καθώς και ο αποκλεισμός δημοσιογράφων που κάνουν ερωτήσεις.

Οι εταίροι της Πλατφόρμας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων βρίσκονται στην Αλβανία με αποστολή να αξιολογήσουν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Στις 14:30 παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας είναι:

Jamie Wiseman, Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου
Ricardo Gutiérrez, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων
Attila Mong, Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων
Pavol Szalai, Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα
Radka Betcheva, European Broadcasting Union
Flutura Kusari, Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: