Μεντβέντεφ: «Αν οι ΗΠΑ μας χτυπήσουν στην Ουκρανία θα ξεκινήσει Παγκόσμιος Πόλεμος – Βαρσοβία θα είσαι ο πρώτος στόχος»

Μεντβέντεφ: «Αν οι ΗΠΑ μας χτυπήσουν στην Ουκρανία θα ξεκινήσει Παγκόσμιος Πόλεμος – Βαρσοβία θα είσαι ο πρώτος στόχος»

Ο Μεντβέντεφ παρέδωσε την επίσημη ρωσική απάντηση στις πολωνικές και αμερικανικές αναφορές

Ένας Ρώσος αξιωματούχους που βρίσκεται πολύ κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τις ΗΠΑ και την Πολωνία πως θα ξεκινήσει παγκόσμιος πόλεμος εάν χρησιμοποιήσουν όπλα κατά ρωσικών στόχων.

Ξεχειλίζει το Ποτήρι…

Από τότε που ξεκίνησε ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος τον Φεβρουάριο του 2022, οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Πολωνίας είναι σταθερά κλιμακούμενες. Η Πολωνία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Μόσχας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Πολωνία είχε δηλώσει πως θα ενέκρινε μία πιθανή μελλοντική μεταφορά νατοϊκών πυρηνικών όπλων στην επικράτειά της ως μέτρο αποτροπής κατά της ρωσικής επιθετικότητας. 

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Ukrinform ανέφερε πως η Πολωνία μελετούσε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους. Η Βαρσοβία είχε δηλώσει πως ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν κατά της δυτικής Ουκρανίας έχουν εισέλθει στον εναέριο χώρο της πολλές φορές, ωστόσο η Μόσχα απάντησε λέγοντας πως ήταν ατυχήματα.

Γράφοντας από τον επίσημο λογαριασμό του στο X, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ απάντησε σε αυτήν την συνέντευξη του κορυφαίου Πολωνού διπλωμάτη και έγραψε πως εάν οι Αμερικανοί κατέστρεψαν ρωσικές θέσεις στην Ουκρανία θα άρχιζε «παγκόσμιος πόλεμος».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και αποτελεί μόνιμο μέλος του στενού κύκλου του Πούτιν, έγραψε συγκεκριμένα πως «ο Πολωνός ομόλογος ενός περίεργου και εκκεντρικού πλάσματος ονόματι Μπλίνκεν [ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών], με το πολύ πιο ηχηρό επίθετο Σικόρσκι, φαίνεται πως αποφάσισε να τρομάξει τα ίδια του τα αφεντικά. Δήλωσε πως οι Αμερικανοί είπαν στους Ρώσους ότι αν πυροδοτήσετε έστω και ένα πυρηνικό, ακόμη και εάν δεν σκοτώσει κανέναν, θα χτυπήσουμε όλες τις θέσεις σας στην Ουκρανία με συμβατικά όπλα, θα τις καταστρέψουμε όλες».

«Πρώτων, οι Γιάνκηδες δεν έχουν πει [δημόσια] κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής, επειδή είναι ακόμη πιο προσεχτικοί από τους Πολωνούς» συνέχισε. «Δεύτερον, αν οι Αμερικανοί χτυπήσουν τις θέσεις μας θα άρχιζε ένας παγκόσμιος πόλεμος, κάτι που ένας υπουργός εξωτερικών -ακόμη και της Πολωνίας- θα έπρεπε να γνωρίζει. Και τρίτον, δεδομένου ότι ο Ντούντα ζήτησε να παραταχθούν θερμοπυρηνικά όπλα στην Πολωνία, πρέπει να ξέρει ότι η Βαρσοβία θα χτυπηθεί και αυτή από ραδιενεργή στάχτη. Αυτό θέλετε να γίνει;»

enoplos.gr

Σχετικά άρθρα: