Μετά τη σημερινή «δίκη» Μπελέρης και Κοκαβέσης επ’ αόριστον στα αλβανικά κάτεργα

Μετά τη σημερινή «δίκη» Μπελέρης και Κοκαβέσης επ’ αόριστον στα αλβανικά κάτεργα

Του Θεοφάνη Μαλκίδη

Μετά τη σημερινή «δίκη», ο νέος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών Παντελής Κοκαβέσης, θα παραμείνουν επ’ αόριστον στα αλβανικά κάτεργα, παρότι ο Παντελής Κοκαβέσης βρίσκεται στο Νοσοκομείο των Τιράνων με σοβαρά προβλήματα υγείας αφού έχει υποβληθεί πρόσφατα σε μεταμόσχευση καρδιάς, ενώ ο Φρέντης Μπελέρης παρότι υπέβαλε στο δικαστήριο ιατρικές επιβεβαιώσεις ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, αυτές δεν λήφθησαν υπόψη.

Στη «δίκη» δεν παρευρέθηκε κανένα τρίτο πρόσωπο, αφού μέλη της οικογένειας δεν επιτράπηκαν, ενώ απουσίασε και η πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα.

Αν δεν υπάρξει αλλαγή της απόφασης προφυλάκισης από ανώτερα δικαστικά όργανα, οι Μπελέρης και Κοκαβέσης θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης και εκδίκασης της υπόθεσης από το ίδιο δικαστήριο.

Η Αλβανική δικαιοσύνη θα έπρεπε να στείλει τη υπόθεση στο αρχείο, αφού βασίζεται σε κατασκευασμένα στοιχεία, όπως παραδέχονται όλοι οι νομικοί κύκλοι της Αλβανίας, αλλά η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες.

Ενώ, ούτε η πίεση που ασκήθηκε απέδωσε και αυτό είναι δυστυχώς δείγμα για το πως λειτουργεί το αλβανικό κράτος, όπου το κράτος δικαίου δεν υφίσταται.

Δικαιοσύνη, σεβασμός των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, απελευθέρωση των δύο Ελλήνων τώρα!

Σχετικά άρθρα: