Μια ιδέα για κάλυψη με ιατρικό προσωπικό της Βορείου Ηπείρου

Μια ιδέα για κάλυψη με ιατρικό προσωπικό της Βορείου Ηπείρου

Πέρασε από το μυαλό της Ειρήνης Τρίχα Ζαρμπαλά, παθολόγος γιατρός, τώρα συνταξιούχος, μια ιδέα. Προφανώς έχοντας υπόψη τις τεράστιες ελλείψεις για ιατρικό προσωπικό στα χωριά των Ελληνικών Δήμων μας στην Βόρεια Ήπειρο.

Διατυπώνει τη σκέψη της:

«Στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα, έχουμε ως Βορειοηπειρωτική Κοινότητα, ένα αρκετά ικανοποιητικό ιατρικό δυναμικό, εν ενεργεία και σε σύνταξη που κι αυτό είναι ικανό για δουλειά. Να δημιουργήσουμε ομάδες και να επισκεπτόμαστε, βάσει συγκεκριμένου προγράμματος, τα κέντρα των περιοχών μας. Τη Λειβαδιά, τ’ Αλήκου, τη Δίβρη, το Φοινίκι, την Πολύτσανη, τη Δερβιτσάνη, τα Σωφράτικα, το Γεωργουτσάτι, τα Βρυσερά… Να βοηθήσουμε αφιλοκερδώς τον κόσμο μας εκεί.»

Καλή η ιδέα. Το θέμα είναι η θεωρία αυτή να γίνει πράξη. Η Ειρήνη, ως ανήσυχο άτομο, που έχει την ιδέα, να πρωτοστατήσει. Να συναντήσει συναδέλφους, να συσκεφτούν όλοι μαζί σε κάποια αίθουσα και από κοινού να καταλήξουν σε πόρισμα, σε συγκεκριμένη απόφαση.

Στην πορεία αυτή, σίγουρα οι γιατροί θα χρειαστούν στήριξη από την Ελληνική Κυβέρνηση, κι από την Αλβανική, αλλά περισσότερο από την τοπική μας αυτοδιοίκηση.

Ειρήνη προχώρα!

Σχετικά άρθρα: