Μισέλ και Μπορέλ για την ΕΕ: «Να προχωρήσει επειγόντως σε ολοκληρωμένη λύση αντιαεροπορικής άμυνας για την Ουκρανία»

Μισέλ και Μπορέλ για την ΕΕ: «Να προχωρήσει επειγόντως σε ολοκληρωμένη λύση αντιαεροπορικής άμυνας για την Ουκρανία»

Την ανάγκη η ΕΕ να προχωρήσει «επειγόντως» σε μια «ολοκληρωμένη λύση αντιαεροπορικης άμυνας για την Ουκρανία, επισημαίνoυν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, με αφορμή τη ρωσική επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο Χάρκοβο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 43.

Συγκεκριμένα, με σημερινή ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο Σαρλ Μισέλ επισημαίνει τα εξής:

«Η ρωσική επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο Χάρκοβο είναι φρικτή. Οι προσπάθειες της Ρωσίας να τρομοκρατήσει τους Ουκρανούς αμάχους ως μέρος του επιθετικού της πολέμου κατά της Ουκρανίας είναι εγκληματικές. Μαζί, μπορούμε να σταματήσουμε τις βίαιες επιθέσεις της Ρωσίας. Πρέπει να προχωρήσουμε επειγόντως σε μια ολοκληρωμένη λύση αντιαεροπορικής άμυνας για την Ουκρανία.»

Είχε προηγηθεί, χθες το βράδυ, η δήλωση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζ. Μπορέλ, ο οποίος με μήνυμά του στο «Χ», εξέφρασε την «πιο έντονη καταδίκη του» για τις «αποτρόπαιες επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον της πόλης του Χαρκόβου», συμπεριλαμβανομένου ενός πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους. «Όλοι οι δράστες αυτών και άλλων ρωσικών εγκλημάτων πολέμου θα λογοδοτήσουν. Αυτά τα συστηματικά ρωσικά εγκλήματα κατά των αμάχων και των μη στρατιωτικών υποδομών τονίζουν και πάλι την ανάγκη η Ευρώπη να ενισχύσει επειγόντως την υποστήριξη για την αεράμυνα: σώζει ζωές και προστατεύει πόλεις της Ουκρανίας», τονίζει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

amna.gr / Μ. Αρώνη

Σχετικά άρθρα: