Μνημόσυνο από Ερντογάν με… ξένα κόλυβα 

Μνημόσυνο από Ερντογάν με… ξένα κόλυβα 

Στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και στην εσωτερική πολιτική σκηνή αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου, ιδρυτής και αρθρογράφος της Hellas Journal, στην ανάλυση που έκανε το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Αρχικά, αναφέθηκε στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με την εκτίμησή του στον ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνονται αποφάσεις από άλλους, τις οποίες ανακοινώνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Και απαντώντας στην εύλογη ερώτηση ποιοι, σημείωσε: «Δεν νομίζω να είναι αμέτοχος σε όλη αυτή την ιστορία ο Αλέξης Τσίπρας».

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στη μέση Ανατολή ειδικότερα για την τελευταία δήλωση του προέδρου Ερντογάν για τη Χαμάς, ο Μιχάλης Ιγνατίου ενημέρωσε πρώτον για την σφοδρή αποδοκιμασία του από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σημείωσε ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο παγκόσμιος ηγέτης των Μουσουλμάνων και αυτό θα τον φέρει σε σύγκρουση με τη Σαουδική Αραβία, από την οποία εξαρτάται οικονομικά. «Κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στην επίσκεψη της Κριστίν Λαγκάρντ στην Ελλάδα για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Μιχάλης Ιγνατίου υπενθύμισε ότι την περίοδο της κρίσης ήταν από τους λίγους ανθρώπους που προσπαθούσε να βοηθήσει τη χώρα μας και σημείωσε ότι από χαρακτήρα δεν είναι συγκρουσιακή.

hellasjournal.com

Σχετικά άρθρα: