Νέα γέφυρα στον Έβρο για τη σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία

Νέα γέφυρα στον Έβρο για τη σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία

Ιδιαίτερα σημαντικό -αν και χρήζει περαιτέρω ωρίμανσης- χαρακτηρίζεται το έργο κατασκευής μιας νέας οδικής γέφυρας στον Έβρο για τη σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία.

Η γέφυρα θα βρίσκεται στο πέρασμα Κήποι-Υψάλα, θα είναι καλωδιωτή “extradosed” τριών ανοιγμάτων, με μήκος 840 μ., εκ των οποίων τα 344 μ. θα βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πλευρικές διαμορφώσεις πεζοδρομίων για τον κάθε κλάδο.

Τη μελέτη της οδικής γέφυρας την έχει αναλάβει η Εγνατία Οδός για λογαριασμό τόσο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όσο και της τουρκικής πλευράς την ενώ η κατασκευή του έργου θα γίνει με δύο διαφορετικές δημοπρατήσεις -μία από κάθε χώρα.

Η νέα οδική σύνδεση -μεταξύ άλλων- θα βελτιώσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής άνεσης, θα συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας μέσω της μείωσης του απαιτούμενου χρόνου μεταφοράς προσώπων και αγαθών ενώ θα προωθήσει τους στόχους της εθνικής, κοινοτικής περιβαλλοντικής πολιτικής και αειφόρου ανάπτυξης.

Η κατασκευή της γέφυρας έχει κόστος που υπολογίζεται σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά άρθρα: