Νέο βιβλίο του Παναγιώτη Μπάρκα

Νέο βιβλίο του Παναγιώτη Μπάρκα

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Μπάρκα «Η ιστορική κοινοβουλευτική θητεία της Ομόνοιας (1991-1992)- Ο δικός μου αγώνας» από τις εκδόσεις της Εταιρείας Ερευνών Ελίκρανον.

Το βιβλίο αποτελείται από 612 πυκνογραμμένες σελίδες, πλαισιωμένες και με φωτογραφίες που αποθανατίζουν στιγμές της περιόδου που αναφέρεται στον τίτλο του βιβλίου και που ο ίδιος ο συγγραφέας αποθανάτισε με το φωτογραφικό φακό του, τις ημέρες εκείνες.

Στηρίζεται σε σημειώσεις που ο ίδιος ο συγγραφέας κρατούσε τις αγωνιώδεις ημέρες της κοινοβουλευτικής θητείας των εκλεγμένων εκπροσώπων της Ομόνοιας στα έδρανα της Αλβανικής Βουλής και στα πρακτικά της Αλβανικής Βουλής της εποχής 1991-1992.

Τα τεκμήρια που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας από τα πρακτικά της αλβανικής Βουλής παρατίθενται όλα στην αλβανική γλώσσα, ενώ στην περίπτωση των παρεμβάσεων και ομιλιών των βουλευτών της Ομόνοιας παρουσιάζονται και σε μετάφραση στα ελληνικά.

Με τον τρόπο που έχει οργανωθεί το πραγματικό ιστορικό υλικό στο νέο βιβλίο του Παναγιώτη Μπάρκα, κάνει το βιβλίο αυτό ένα πολύτιμο βιβλιογραφικό εργαλείο, εύχρηστο και κατανοητό ακόμα και στον απλό αναγνώστη.

Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας, να καταλάβουμε για μία ακόμα φορά εντός του 20ου αιώνα, το πως παίχτηκαν οι τύχες του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αλλά και τι συμβαίνει σήμερα με το παραγκωνισμένο αυτό κομμάτι του ελληνισμού.

Το βιβλίο κοστίζει 25 ευρώ και, διατίθεται στο Αργυρόκαστρο από το συγγραφέα, ενώ στην Αθήνα από τις εκδόσεις Ελίκρανον (τηλ.: 6977 343 372 και 6980 853 161).

Σχετικά άρθρα: