Επικαιρότητα

Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα μέσα από τη φυλακή

Νωρίτερα το πρωί είχαν προηγηθεί επεισόδια – Έπειτα από ένα εκλογικό θρίλερ, o Φρέντι Μπελέρης που παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα αναδείχθηκε νικητής

Σκηνές πανηγυρισμών καταγράφονται έξω από εκλογικό τμήμα στη Χειμάρρα, καθώς ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης επικράτησε του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Γκιόργκι Γκόρο.

Έπειτα από ένα εκλογικό θρίλερ, o Φρέντι Μπελέρης που παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, είναι ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα.

Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έκανε την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και κατάφερε να προσπεράσει τον Γκόρο. 

Νωρίτερα το πρωί, είχαν προηγηθεί επεισόδια και  μάλιστα λόγω της έντασης για κάποια λεπτά σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», είχαν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο. 

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στην Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Γιώργος Μύτιλης

Recent Posts

Ιδού το κράτος – συμμορία!

Στο προηγούμενο άρθρο μας, με τίτλο «Να προσέξει ο κ. Μητσοτάκης», που δημοσιεύτηκε μία ημέρα…

5 ώρες ago

Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις Αλβανών και Σέρβων

Μετά από αυτήν τη δήλωση, άμεση ήταν η αντίδραση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, καλώντας τον…

5 ώρες ago

Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία έστειλαν επιστολή στον Κούρτι: Η Πρίστινα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι,…

5 ώρες ago

Η ερμηνεία του Έντι σε σκηνοθεσία Ράμα

Ο Έντι Ράμα ζει και αναπνέει από τη δημοσιότητα, ξέρει να χειρίζεται τον «φακό» και…

6 ώρες ago

Η ιστορία και τα ανιστόρητα για τη γενοκτονία των ποντίων

Όμως αυτό δεν ισχύει πάντα, γιατί - όταν αδικείσαι σε οποιοδήποτε επίπεδο και αντιδράς δια…

20 ώρες ago

Για τον αγωγό φυσικού αερίου Power of Siberia-2 συμφώνησαν Ρωσία – Κίνα

Η Ρωσία συζητά εδώ και χρόνια την κατασκευή του αγωγού Power of Siberia-2 για να…

21 ώρες ago