Νύχτα πολέμου: Με drones και πυραύλους επιτέθηκε το Ιράν στο Ισραήλ

Νύχτα πολέμου: Με drones και πυραύλους επιτέθηκε το Ιράν στο Ισραήλ

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά την επίθεση με 300 drones και πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ, ενώ πλέον όλος ο πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα την ισραηλινή απάντηση.

Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ολοκληρώθηκε σε τρία «κύματα»: Με drones, με βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά και πυραύλους κρουζ. Η επιχείρηση ονομάστηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης «Έντιμη υπόσχεση».

Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η επίθεση κατά του Ισραήλ «μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη», προειδοποιώντας το να μην κάνει «άλλο ένα λάθος, ενώ το Ισραήλ σχεδιάζει «σημαντική απάντηση», όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα. «Όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή», τόνισε στο διάγγελμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός στρατός σημείωσε πως το 99% των drones και των πυραύλων καταρρίφθηκαν, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια.

Πρόκειται για μία ιρανική επίθεση εκδίκησης, η οποία κλιμάκωσε το ενδεχόμενο πυροδότησης μιας ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης.

Σε τηλεοπτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις ενέργειες του Ιράν και δήλωσε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση».

«Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε σύντομη ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Σχετικά άρθρα: