Ανιστόρητος Αλβανός δημοσιογράφος ασχολείται άστοχα με ένα σκουφί

Ανιστόρητος Αλβανός δημοσιογράφος ασχολείται άστοχα με ένα σκουφί

(Εθνικιστικά παραληρήματα σε σύγχρονες εποχές)

Τα εθνικιστικά παραληρήματα του Αλβανού δημοσιογράφου, Arben Llalla, τζάμπα ζαλίζουν το κοινό. Άσκοπα το παραπλανούν…(!!!) 

Προσπαθεί ο ανιστόρητος να φέρει σε αντιπαράθεση δύο παραδοσιακά αδελφωμένους λαούς.

Ενώ παλεύει να αμαυρώσει με υπαρκτά κι ανύπαρκτα στοιχεία, την εικόνα του Βαγγέλη Ντούλε – περιπαίζει τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ πολιτικά – το παρατραβά στο εθνικό πλαίσιο. Επιχειρεί να παραποιήσει την ιστορική αλήθεια. 

Πιάνεται άστοχα από το καπέλο, το σκουφί, (φέσι) του παππου – Μήτρου Κουρούνη, του Γοραντζινού, για να αλβανοποιήσει τον ίδιο, το χωριό του κι έπειτα όλη τη Μειονότητα.

Τέτοιο καπέλο, με διαφορά από του λιάμπη την έλλειψη κεραίας, φοράνε και οι Καρακατσαναίοι. Είναι μέρος της παραδοσιακής τους ενδυμασίας.

-Ο πάππο-Μήτρος γεννήθηκε το 1810 – δηλώνουν συγγενείς του. – Όχι το 1870, όπως μετακινεί το έτος γέννησης ο κακόβουλος δημοσιογράφος.

(«Έφαγε» του παππού, σκοπίμως, περίπου 60 χρόνια. Για να τον φέρει πιο κοντά). Για να περάσει το παράλογο, απαράδεκτο μήνυμα ότι ο παππούς είναι ξεριζωμένος. Ερχόμενος στον τόπο του… 

Σε οκτώ γενιές του παππού, κατά σειρά, δε μιλούσε, ούτε μιλάει κανείς αλβανικά. 

… Συμβαίνει το παραπάνω θλιβερό γεγονός σε εποχή που στον κόσμο διαπιστώνουμε φοβερή εξέλιξη. Εκσυγχρονίζεται η ζωή. Η ανθρωπότητα προσπαθεί να καταργήσει τα σύνορα. Να είναι όλος ο κόσμος μαζί… 

Κατεδαφίζει εθνικιστικά παραληρήματα, ισοπεδώνει προκαταλήψεις στην κοσμοθεωρία και στην κοσμοαντίληψη.  

Σχετικά άρθρα: