Ο Μπαλίου του Δ.Κ. Αλβανίας: «Πουθενά στον κόσμο οι διεφθαρμένοι δεν δημιουργούν επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς»

Ο Μπαλίου του Δ.Κ. Αλβανίας: «Πουθενά στον κόσμο οι διεφθαρμένοι δεν δημιουργούν επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς»

Στιγμές πανικού έχουν προκαλέσει οι ρίψεις βομβών μολότοφ και οι ζωές των δημοσιογράφων έχουν τεθεί σε κίνδυνο, καθώς φιάλες με εύφλεκτο υγρό έχουν εκραγεί ακριβώς δίπλα τους.

Ένας άνδρας έτρεξε να τραβήξει το ποδήλατο, ενώ ένας άλλος που ήταν κοντά στη φωτιά, φαίνεται να ακούμπησε το παντελόνι του καθώς προσπαθεί να το σβήσει με το χέρι του, ενώ ένα αγόρι πηγαίνει να βοηθήσει. 

Στο μεταξύ, βόμβες μολότοφ πέταξαν οι διαδηλωτές προς το κτίριο του Δημαρχείου, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν στήσει φράχτη.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος, Κλέβις Μπαλίου, στην ομιλία του ενώπιον των διαδηλωτών στον Δήμο Τιράνων, είπε: «Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα είναι η ώρα να δείξουμε σε μια σάπια δύναμη ότι δεν πέφτουμε θύματα των παιχνιδιών της διαφθοράς. Έχετε δει καμία χώρα στον κόσμο που οι διεφθαρμένοι να δημιουργήσουν μια επιτροπή για την καταπολέμηση της διαφθοράς.»

«Σταματήστε την κλοπή για να σταματήσουμε την αντίσταση, εσείς και οι κλέφτες σας θα συλληφθούν, δεν είναι ο δήμος 5D, είναι ο δήμος του πολίτη, οπότε η αστυνομία συλλαμβάνει αυτόν που κλέβει το μέλλον και τα χρήματά μας», είπε ο Κλέβις Μπαλίου.

Με πανό στα χέρια οι διαδηλωτές ζητούν την απομάκρυνση του δημάρχου Εριόν Βελιάι, μετά το σκάνδαλο με τον φάκελο «5D», όπου φυλακίστηκαν αρκετοί διευθυντές του Δήμου Τιράνων και αρκετοί άλλοι βρίσκονται υπό έρευνα.

Σχετικά άρθρα: