Ο «φιλέλληνας» Μενέντεζ – ξένος πράκτορας – σύμφωνα με το κατηγορητήριο

Ο «φιλέλληνας» Μενέντεζ – ξένος πράκτορας – σύμφωνα με το κατηγορητήριο

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κατηγορείται ότι έλαβε δωροδοκίες για λογαριασμό μιας ξένης κυβέρνησης και ότι ενεργούσε ως ξένος πράκτορας, σύμφωνα με κατηγορητήριο που κατατέθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν.

Το νέο κατηγορητήριο που αντικαθιστά το παλαιότερο, ισχυρίζεται ότι ο Μενέντεζ «παρείχε ευαίσθητες πληροφορίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και έλαβε άλλα μέτρα που βοήθησαν κρυφά την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

Ο Μενέντεζ διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας μέχρι την παραίτησή του τον Σεπτέμβριο, εν μέσω ομοσπονδιακών κατηγοριών για δωροδοκία.

Οι κατηγορίες για διαφθορά θα εκδικαστούν τον προσεχή Μάιο. Υπενθυμίζεται πως ο Μπομπ Μενέντεζ αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες εναντίον του.

Η νέα κατηγορία έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου ο Μενέντεζ και η σύζυγός του κατηγορήθηκαν για δωροδοκία σε μετρητά, ράβδους χρυσού και ένα πολυτελές αυτοκίνητο από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ που ήθελαν ο γερουσιαστής να βοηθήσει και να επηρεάσει τις εξωτερικές υποθέσεις. Το ζευγάρι έχει δηλώσει αθώο.

Ο Μενέντεζ αρνήθηκε τις κατηγορίες για διαφθορά τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά που βρέθηκαν στο σπίτι του ήταν από τις προσωπικές του αποταμιεύσεις, όχι από δωροδοκίες, και ότι βρισκόταν σε ετοιμότητα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Απορρίπτοντας τις αυξανόμενες εκκλήσεις να παραιτηθεί, είπε ότι πίστευε ότι θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες ότι πήρε μετρητά και χρυσό σε παράνομο αντάλλαγμα για να βοηθήσει επιχειρηματικούς συνεργάτες της Αιγύπτου και του Νιου Τζέρσεϊ.

topontiki.gr

Σχετικά άρθρα: