Ο Ηλίας Καλυβιώτης κέρδισε την υποψηφιότητα για Δήμαρχος Φοινίκης

Ο Ηλίας Καλυβιώτης κέρδισε την υποψηφιότητα για Δήμαρχος Φοινίκης

Του Χρηστάκη ΤΖΙΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα “ΜΕΓΚΑ”

Στις εσωκομματικές προκριματικές διαδικασίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λειβαδιά, η σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος “ΜΕΓΚΑ” για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου για το Δήμο Φοινίκης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και το μέχρι τώρα Ρεπορτάζ της Εκπομπής “60 λεπτά με τους Έλληνες”, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος 31 άτομα από τα 40 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Είχαν θέσει υποψηφιότητα για το Δήμο Φοινίκης ο νυν Δήμαρχος, κ. Χριστάκης Κίτσιος, ο Αντιδήμαρχος, κ. Ηλίας Καλυβιώτης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Σαράντα, κ. Ρωμαίος Τσιάκουλης.

Μετά την ψηφοφορία, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  1. Ηλίας Καλυβιώτης 12 ψήφους
  2. Χριστάκης Κίτσιος 11 ψήφους
  3. Ρωμαίος Τσιάκουλης 7 ψήφους
  4. Λευκά- Άκυρα 1 ψήφος

Βάσει της απόφασης του Γενικού Προεδρείου και της σημερινής ψηφοφορίας στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Ηλίας Καλυβιώτης, ανακηρύσσεται υποψήφιος Δήμαρχος Φοινίκης με το Συνδιασμό του κόμματος “ΜΕΓΚΑ”.

Ωστόσο, ο κύριος Χριστάκης Κιτσιος, πρότεινε τη διεξαγωγή και δεύτερου γύρου την επόμενη εβδομάδα, εφόσον κανένας εκ των υποψηφίων δεν πήρε το 50% συν μία ψήφους… Κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται να ερμηνεύσουν το καταστατικό του κόμματος οι αρμόδιες επιτροπές.

Μολαταύτα, ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι συναντήσεις διαπραγμάτευσης με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, με το οποίο το ΜΕΓΚΑ είναι ήδη σε τοπικό συνασπισμό.

Σχετικά άρθρα: