Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε για να αφυπνίσει

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε για να αφυπνίσει

Σε καφενείο της Αθήνας που συχνάζουν συμπατριώτες μας κι ανταλλάζουν διάφορες  ιδέες και απόψεις για θέματα που αφορούν το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, χθες μιλούσαν ακατάπαυτα για δύο συγκεκριμένα γεγονότα. 

Το ένα είχε ως αφορμή μια φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter του o βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος με την αδελφή του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, συνοδευμένη από την διατύπωση:

«Η Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής – ΠΑΤΡΙΔΑ, καλωσορίζει με ιδιαίτερη συγκίνηση την κα. Ερμιόνη Κατσίφα. Μαζί θα αγωνιστούμε όχι μόνο για τη μνήμη και την τιμή του εθνομάρτυρα αδελφού της, αλλά για τα δίκαια και το μέλλον όλης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Βόρειος Ήπειρος, Γη Ελληνική»…

…και το άλλο γεγονός, είχε σχέση με το διαφημιστικό εφημερίδας: «Μη χάσετε στις 04.12 με την «κυριακάτικη δημοκρατία»: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ • Ο εθνομάρτυς ήρωας της Βορείου Ηπείρου! Η φωνή της διαμαρτυρίας που θυσιάστηκε και σώπασε ανήμερα…»

katsifas_kiriakatiki_dimokratia

Η πράξη του Κωνσταντίνου Κατσίφα -θέλοντας ή μη- είναι πρωτόγνωρη θυσία, που δεν την κάνει οποιοσδήποτε. Λένε, όσοι τον γνώρισαν καλά κι από κοντά, ότι ο άνθρωπος αυτός πίστευε ακράδαντα σε αυτό που επιχείρησε να κάνει. Δεν τον ένοιαζε πραγματικά η ζωή του. Μόνο ήθελε να περάσει, με τη φυγή του, στους Βορειοηπειρώτες ένα ιερό μήνυμα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο σκοτωμός του στις 28 Οκτωβρίου – ημέρα εθνικής εορτής, ενώ θα μπορούσε να σωθεί, να περάσει τα σύνορα και να ζούσε σήμερα. Να τον είχαμε κοντά μας.

Πίστευε δυνατά ότι ο θάνατός του για τη σημαία, για τον τόπο που αγάπησε υπερβολικά, θα μετατραπεί σε έμπνευση, σε αφύπνιση, σε ενότητα, σε σπίθα για αγώνα, σε συγκεκριμένη πράξη για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα…

Ορισμένοι ιδρύουν πολιτικούς φορείς, διοργανώνουν μνημόσυνα επίδειξης, επιχειρούν να πολιτευτούν στο  όνομα του ήρωα, χωρίς να μιμηθούν διόλου τα ιδανικά του ήρωα. Νομίζουν ότι είναι μόνο δικός τους ο ήρωας όλων των Ελλήνων.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας τυγχάνει να είναι μέλος μιας οικογένειας από το Βουλιαράτι της Βορείου Ηπείρου, που πληγώθηκε βαριά, που θα πονάει αδιάκοπα η ψυχή της, που θα  κλαίει μια ζωή το γιο της, αλλά είναι και μέλος και καμάρι της μεγάλης οικογένειας του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Είναι ο ήρωάς μας. Ανήκει σε όλους μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την ηρωική του πράξη και τα ιερά οστά του, για ιδιοτελή οφέλη.

Αθάνατος!   

Σχετικά άρθρα: