«Ο κόσμος ζει αλλαγές που είχε να δει εδώ και 100 χρόνια»-Θ.Ιγνατιάδης

«Ο κόσμος ζει αλλαγές που είχε να δει εδώ και 100 χρόνια»-Θ.Ιγνατιάδης

«Ο κόσμος πια δεν μπορεί να επιστρέψει σε αυτό που γνωρίζαμε πριν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022». Ο πρόεδρος της Ελληνορωσικής Λέσχης ΔΙΑΛΟΓΟΣ, σε μία συζήτηση με αφορμή τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν στη συνάντηση των προέδρων Ρωσίας-Κίνας. Ήταν χωρίς αμφιβολία η είδηση της εβδομάδας που πέρασε στη διεθνή επικαιρότητα. Μια συνάντηση που μπορεί να επηρεάσει όλο τον πλανήτη.

Πως αλλάζει ο κόσμος είτε αυτό μας αρέσει, είτε όχι το εξηγεί ο κ.Ιγνατιάδης όχι κάνοντας εκτιμήσεις, αλλά βάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων μηνών σε σειρά. Ο Κινέζος πρόεδρος είπε στον Πούτιν ότι «ο κόσμος ζει αλλαγές που είχε να δει 100 χρόνια». Τον διαβεβαίωσε ότι αυτές τις αλλαγές θα τις «τρέξουν μαζί» Ρωσία και Κίνα.

Όλες οι χώρες προφανώς κοιτούν πρώτα απ ΄ όλα το συμφέρον τους και παρακολουθούν αυτές τις αλλαγές. Το κάνει και η Ελλάδα ή προτιμά να μένει απολύτως προσκολλημένη σε «άρματα» άλλων.

Ο κ.Ιγνατιάδης αναλύει τη διεθνή κατάσταση που άμεσα μας αφορά, όχι με την δυτικοκεντρική αντίληψη την οποία διαρκώς ακούμε. Γι’ αυτό και η ανάλυση του είναι πολύ χρήσιμη.

militaire.gr

Σχετικά άρθρα: