Ο Προκόπης και η Δέσποινα είναι «φιλοβασιλικοί»

Ο Προκόπης και η Δέσποινα είναι «φιλοβασιλικοί»

Πριν από μερικές μέρες, με τον ηλεκτρικό φτάσαμε στα «Πευκάκια» και επισκεφτήκαμε φίλο μας, που διαμένει κάπου κοντά σε αυτή τη στάση.

Χωρίς να γνωρίζαμε τα προβλήματα υγείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, ούτε αν τελευταία ζούσε στην Ελλάδα – έτυχε κόλας να φύγει από τη ζωή και τη Δευτέρα γίνεται η κηδεία του – ο Προκόπης Κυριάκης, υπερήλικας πλέον, αλλά γεμάτος ζωντάνια, αφού μας είδε να προσέχουμε τις κρεμασμένες φωτογραφίες σε τοίχο του σαλονιού του, μας αφηγείται ένα περιστατικό:

«Γειτόνισσα, που μένει στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας μας κατεβαίνει κάθε τόσο στο δεύτερο όροφο, σαν καλόψυχη που είναι, για να μας δει τι κάνουμε. Πάνω στην κουβέντα, αυτή τη φορά χτυπάει η πόρτα. Ανοίγουμε και εμφανίζεται ο Παναγιώτης, ο σύζυγός της. Δεν μπαίνει μέσα. Απ’ έξω ρίχνει μια λοξή ματιά στον τοίχο. Του γεμίζει η γνώμη ότι στις φωτογραφίες στον τοίχο, είναι ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Βασίλισσα Άννα – Μαρία. Δεν λέει τίποτε. Στη Γαρουφαλιά, καθώς πηγαίνουν προς το διαμέρισμά τους, εκφράζει την απορία του:

-Ο Προκόπης και η Δέσποινα είναι φιλοβασιλικοί.

-Δεν γνωρίζω.

-Μα εγώ το είδα με τα μάτια μου…

Και της εξηγεί. Το και το. Είδα κρεμασμένο στον τοίχο το Βασιλικό ζεύγος.  

Αυτή που ξέρει καλά το σπίτι μας, τερματίζει την αφήγησή του ο Προκόπης, λύθηκε στα γέλια. Κατεβαίνει κάτω και μας λέει με ελκυστικό τρόπο την ιστορία. Γελάμε ξεκαρδιστικά και οι τρεις!»

Υστερόγραφο:

Ο Παναγιώτης δεν είχε καθόλου άδικο. Ο Προκόπης Κυριάκης σε νεαρή ηλικία, δείτε τη φωτογραφία, μοιάζει πολύ με τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο…

15.01.2023

Σχετικά άρθρα: